Bijzonder oud
vrijdag 16 juli 2010

belofte maakt schuld....

Ja, ik had het beloofd, mijn aanwinsten van vorig weekend.....

Hier komen ze dan, allereerst de aanwinsten uit Deventer, ik blijf in herhaling vallen ben ik bang, maar het is zo'n leuke markt, als je van brocante houdt moet je echt eens gaan kijken, om de week op zaterdag in de binnenstad van Deventer. En Deventer is al een leuke stad op zich, ook zonder de brocantemarkt is er voldoende te zien!!

Maar goed,genoeg reclame gemaakt nu :-) hier komen mijn aanwinsten uit Deventer....Mijn grootste geluk was toch wel de schaal van maastrichts aardewerk met deksel,die vind ik zo leuk!! en ook het kleintje zonder deksel vind ik geweldig! En het sauskommetje, ook zo'n leukerd! en die servetten met monogram, eigenlijk is alles super! Het kleine volgekooitje werd gevonden door mijn elfjarige dochter, die dame begint er ook steeds meer oog voor te krijgen, we hebben al afgesproken dat we later als ze groot is, samen een winkeltje in brocante gaan beginnen en dat we dan ook samen op "jacht"gaan naar mooie oude spulletjes in Frankrijk en in Belgie :-). Wie weet.....

Ik heb nog even een mooie foto gemaakt van het kartonnen doosje, vond ik wel leuk
:-)En dan nu de aanwinsten van zondagmorgen, bij de IJsselhallen in Zwolle, meestal een hele leuke rommelmarkt, maar dit keer stond er bijna niks. Wel trof ik daar Yvonne Marianne (ken ik van picasa) die daar ook stond met haar kraam met zulke leuke spullen, en bij haar heb ik wel wat gekocht. En er stond nog iemand met een kraam met allemaal oud linnengoed, en ja.....jullie hebben mijn nieuwe lingerie ook al gezien (die kwam daar vandaan dus...) en daarnaast kocht ik daar nog een mooie mangeldoek van linnen en een paar super schattige oude schoentjes.De linnen mangeldoek ligt dus onder de spulletjes, die kocht ik samen met het oude ondergoed en de schoentjes bij de "linnengoed kraam" de oude boekjes en de foto'tjes kocht ik bij Yvonne Marianne en het mooie houten klosje garen, de kaartjes maaswol en de oude garde kreeg ik kado van Yvonne Marianne, zo lief!

Als laatste nog even een foto van de nieuwe, oude boekjes, met een babyfoto'tje (dat koppie, echt ik smelt....) in de oude schalen van maastrichts aardewerk, dit staat op een dienblad op de salontafel, er staat een kaarsje naast en als ik die 's avonds aan steek en kijk er naar, word ik helemaal happy!groetjes en een fijn weekend!
Yolanda

8 opmerkingen:

 1. Ohhh....wat ben jij goed geslaagd zeg! Ik vind al je aankopen leuk...en die schoentjes zijn schattig! Heerlijke spulletjes om mee te decoreren!

  Fijn weekend en een hartelijke groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie spulletjes !!!Yolanda..............waar laat je het allemaal??? heb jij ook zo'n lekker vol huis???? als ikke...fijn weekend....liefs Ria...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige spulletjes heb je gevonden hoor. Ik vind het doosje een plaatje, en dat vogelkooitje wat je dochter gevonden heeft is ook prachtig.
  Fijn weekend,
  Groetjes van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow! Te gek! Pracht spullen! I vind het Maastrichts servies het geweldigst denk ik, hihihi kan niet kiezen, die schoentjes... enneh dat babyfotoo'tje... zucht... allemaal mooie schatten!

  Fijn weekend he,
  Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yolanda,

  Ben jaloers op je mooi regoutschaal met deksel. Helemaal compleet geweldig en dan die laatste foto, prachtig,

  Goed weekend, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wow goed geslaagd zeg. inderdaad is het in zwolle altijd maar afwachten. maar je weet maar nooit toch...
  gr hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke aankopen!
  Die schaaltjes zijn écht mooi, die wil ik ook wel :-)
  Veel plezier ermee!
  Groetjes
  Dani

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, ik smelt helemaal weg bij deze mooie spullen!! Ik snak ernaar om langs brocantemarktjes te struinen, want die hebben we hier helaas niet op Kreta. Daarom is het extra leuk om van jouw vondsten te genieten! Lieve groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen

Hallo, leuk dat je een bezoekje hebt gebracht aan mijn blog en bedankt voor je reactie!
Hartelijke groet,Yolanda