Bijzonder oud
dinsdag 27 januari 2015

Echte post

Oef, dat is al weer een tijdje geleden sinds mijn vorige blogpost, wat gaat de tijd toch snel! De eerste maand van het jaar is ook al weer bijna voorbij en het kan aan mij liggen, maar ik het het idee dat de dagen al weer wat lichter beginnen te worden en dat het 's morgens al weer wat eerder licht is (maar dat kan ik me ook verbeelden omdat ik het graag wil :-) ).

Nou moet ik zeggen dat ik ook geen hekel heb aan de wintermaanden, dat heeft ook wel weer zijn charmes vind ik, dan maak je het binnen gezellig, kaarsjes aan, warme deken op de bank, goed boek of tijdschrift er bij en mij hoor je niet klagen :-).

Het is ook met de uitstek de tijd van het jaar waarin ik veel en graag aan het knutselen ben. De laatste tijd ben ik met iets nieuws, ik heb via Facebook een leuke groep ontdekt die elkaar post toe stuurt met zelf gemaakte dingetjes er bij. Je stuurt een kaartje,of een brief een leuk klein dingetje dat je zelf maakt er bij, heel erg leuk om te doen vind ik!

Nu kan ik lekker gebruik maken van al de materialen die ik in de loop der jaren heb verzameld en ik kan er iets nuttigs mee doen, en er een ander (hopelijk) ook blij mee maken :-).


Deze post maakte ik een beetje in brocante stijl, het hoeft ook allemaal niet veel geld te kosten, met een beetje geluk vind je leuke boeken en tijdschriften bij de kringloop waaruit je weer leuke afbeeldingen kunt halen en op die manier kun je met weinig kosten toch iets leuks maken :-).
Het leuke aan echt post is dat je nooit weet wanneer jij iets terug krijgt in de brievenbus, dus elke dag is het weer spannend als de postbode langs komt of er ook iets voor jou bij zit. En daarnaast is het natuurlijk leuk dat iemand anders moeite doet om iets leuks voor jou te maken, ik wordt er in ieder geval erg blij van! :-).
Hieronder nog een voorbeeldje van een heel andere post die ik maakte, dit was voor iemand die heel graag iets wilde in de kleur groen en die bovendien van bakken en koken hield. Ik heb zelf een enveloppe gemaakt van een bladzijde uit een oud kinderboek, daarin heb ik een recept voor perentaart gedaan, ik maakte er een kleine peer bij van vilt en ik vond nog een mooie kaart met een peer er op die perfect in het thema paste :-) als laatste maakte ik nog een paar labels met plaatjes uit een oud vlinderboek en een minislinger van groen papier.

Lieve groet, een fijne dag en ik zou zeggen, stuur elkaar eens een echte brief of kaart, je zult zien hoe leuk dat is en hoe blij je iemand kunt maken met een (onverwacht) kaartje in de brievenbus!
Yolanda

3 opmerkingen:

 1. Ahh leuk om te zien!...ik heb zelf aan snailmail gedaan,weet niet of dat dit ook is?het was iedere keer weer een heel leuk gevoel als de post kwam,het wachten er op,maar ook de knutsels maken,ja je maakt elkaar dag dan echt goed en gezellig...ziet er leuk uit!

  liefs ramona

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echte post hoe leuk is dat!! Ik word er altijd kei blij van. Gezellig he. Vroeger had ik zoveel penvrienden. Nu gaat alles digitaal. Sneller dat wel :)

  Lieve groetjes, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ramona, het is inderdaad snailmail, zo leuk om te doen! en Mirjam, zo is het bij mij ook begonnen vroeger met penvriendinnen, die brieven heb ik ook nog allemaal, ik ben gewoon gek op post :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hallo, leuk dat je een bezoekje hebt gebracht aan mijn blog en bedankt voor je reactie!
Hartelijke groet,Yolanda