Bijzonder oud
zondag 12 oktober 2014

Herfst

Het is nu toch echt herfst en ik moet zeggen, ik hou er van! De prachtige warme kleuren in de natuur, zo mooi! En ook in huis krijg ik altijd meer zin in warmere kleuren als de herfst er weer aan komt.
Ik heb ook altijd zin om (kleine) veranderingen door te voeren in huis, beetje schuiven, wat nieuwe kussens of een plaid toevoegen, kaarsen in warme kleuren, kortom, het huis een beetje "warmer"te maken.

Een voorbeeld van zo'n verandering is het hoekje dat onlangs is ontstaan in de erker. Jarenlang stond er een oud kinderbedje dat gebruikt werd als bankje. Maar de kinderen worden groter en het bankje zat niet echt comfortabel meer, dus er moest een fatsoenlijke zitplek voor in de plaats komen.
We kochten een nieuw stoeltje in een warme grijstint en op marktplaats vond ik een mooi oud tafeltje. Het tafeltje was me net iets te rood van kleur, en dus schuurde ik het bovenblad af en verfde ik de onderkant met krijtverf. Ik vind het een leuk duo geworden zo en bovendien is het een heerlijke plek om te lezen, lekker veel licht in de erker en lekker warm bij de verwarming :-).Onder het tafeltje staat een oude houten kist met de naam van mijn opa er op, de kist is nog gemaakt door zijn vader, zo bijzonder dat die kist er nog is en dat ik hem mocht hebben! De oude kandelaar en het geweitje op de tafel kocht ik vorige week zondag in België op de rommelmarkt (met nog een boel andere leuke spulletjes :-) ).
De andere spullen die ik in België vond zijn niet alleen voor mezelf, maar ik ben ook al druk aan het verzamelen voor onze kerstbrocante. Vorig jaar was onze eerste kerstbrocante en we vonden het zo leuk om te doen dat we besloten hebben om dit jaar weer een brocante te organiseren in de kapel in Zwiep, een prachtige locatie! Het is kleiner van opzet (en qua ruimte) dan de graanschuur, maar zo sfeervol!. Naast brocante zullen er ook enkele home made spullen in kerstsfeer te vinden zijn.

De kerstbrocante is dit jaar op zondag 14 December van 11.00 uur tot 17.00 uur en de entree is (uiteraard) gratis.
Lieve groet, Yolanda

2 opmerkingen:

  1. heel mooi! Heel fijn dat je het houten kist hebt van je opa hebt en nog fijner dat het door zijn vader is gemaakt!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie gezellig hoekje heb je zo.
    En wat leuk en kist van je opa.

    gr. Anita

    BeantwoordenVerwijderen

Hallo, leuk dat je een bezoekje hebt gebracht aan mijn blog en bedankt voor je reactie!
Hartelijke groet,Yolanda