Bijzonder oud
vrijdag 27 juni 2014

Pioenen

Pioenen zijn echt één van mijn lievelingsbloemen, ik vind ze zo mooi! Elk jaar als ik de eerste pioenen in de winkels en bij de bloemenstal zie verschijnen , heb ik zin om mijn huis vol te zetten met deze prachtige bloemen!
Onze jongste dochter is jarig op 17 juni en toen zij 11 jaar geleden geboren werd, kregen we een hele mooie bos bloemen waarin prachtige pioenrozen verwerkt waren, vanaf die tijd staat er op haar verjaardag altijd een bos pioenrozen op tafel!

Helaas duurt de pioenentijd niet zo lang, ze zijn nu al bijna niet meer te koop, dus om er nog langer van te genieten, heb ik een aantal pioenen gedroogd, gewoon door ze op de kop te hangen, nét voor ze helemaal in volle bloei staan.

Ik heb de gedroogde pioenrozen in een oude gietijzeren vaas gezet, samen met wat eucalyptusblad, ik vind het een prachtige combinatie zo en zo kan ik er nog langer van genieten!

Lieve groet, Yolanda

4 opmerkingen:

 1. prachtig zo in de gietijzerbak
  groetjes rosetta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Ga ik ook proberen, dat drogen.
  Of zijn er nu geen pioenen meer?
  Maandag even kijken in de winkel.
  Fijne zondag,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pioenrozen zijn zeker ook mijn lievelingsbloemen. In het seizoen elke week 2 bossen-liefst nog meer. Ook in de tuin prachtig. Voor in de tuin heb je heel veel soorten-die wil ik ook. Een mooie week wens ik je toe-xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Dear,
  this old enamel jar is fantastic. Wonderful things you're showing here!
  All my best from Austria
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen

Hallo, leuk dat je een bezoekje hebt gebracht aan mijn blog en bedankt voor je reactie!
Hartelijke groet,Yolanda