Bijzonder oud
dinsdag 22 februari 2011

fototips en memobord

In de vorige post had ik verteld over mijn fotokunsten :-) geleerd van mijn buuf. Het ging om het maken van een foto waarbij het onderwerp er scherp op staat, maar de achtergrond wazig is.Omdat ik er wat vragen over kreeg, zal ik uitleggen hoe ik het heb gedaan.

Ik heb het diafragma van mijn camera zo groot mogelijk ingesteld, vervolgens ben ik op een afstandje gaan staan van het te fotograferen onderwerp en heb ingezoomd op het onderwerp. Als je dan afdrukt, krijg je dus het gene waar je op focust scherp in beeld en alles wat zich daar achter bevindt (op een afstandje daarachter) zie je wazig.

Hier onder een voorbeeld, ik heb mijn maria gefotografeerd die voor het raam staat in de woonkamer. Maria is scherp in beeld en hetgeen zich daarachter bevindt (de voortuin) zie je wazig.Ik hoop dat het een beetje duidelijk is zo, en voor degene die het uit willen proberen, succes!!


En dan kreeg ik nog vragen over mijn lijst met foto's, in welke kleur ik die had geschilderd. Misschien gaat dit voor sommigen een teleurstelling worden :-) maar het is geen oude lijst en ik heb m ook niet zelf geschilderd.....ik heb m een aantal jaren geleden gekocht bij Leen Bakker :-).

Ik ben er nog steeds heel blij mee, en het is een handig ding om mijn verzameling oude kaarten, foto's e.d. te kunnen tentoonstellen. En je kunt nog eens wisselen, want ik heb kaarten en foto's genoeg :-).

Omdat het memobord in mijn vorige post al in beeld is geweest, heb ik er nu niet weer een foto van gemaakt, wel heb ik een foto gemaakt van een ijzeren foto-hart met een oude kaart er in, een van mijn favoriete kaarten!Lieve groet,
Yolanda

14 opmerkingen:

 1. Bedankt voor je foto-tips...mijn dochter vroeg mij er laatst naar maar toen moest ik het antwoord schuldig blijven. Met mijn toestel weet ik alleen hoe ik het wazig krijg als ik heel erg inzoom (macrostand), niet van een wat grotere afstand. Ik ga het morgen meteen uitproberen!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh dank je voor je fototip, ik ga het morgen ook meteen uitproberen! en ik vind je hart met foto heel erg mooi:))

  lieve groetjes, Tjitske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb het al ff geprobeerd maar ik vind het nog wel ff lastig. veel oefenen dus. je kaart in het hartje is echt super mooi zeg
  liefs hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goeie ouwe Leen hihi. Mooi dat hart, hebbik ook en heb er ook oude foto's en soms kaarten in. Ziet er altijd zo gezelli uit. Heb een gewone view en klik camera....krijg wel een nieuwe deze zomer van mn broer (de schat haha) Ben dan benieuwd of ik daar iets meer mee kan doen dan alleen kijken en klikken hahaha. Maar ach...een gegeven paard...toch ;)??

  Fijne woensdag (de weken vliegen, heb jij dat nou ook??)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gaaf dat hart met die prachtige foto! Bedankt voor de fototip; toch maar eens proberen...

  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor de tip maar ik weet niet of dit met mijn eenvoudige cameraatje ook lukt maar 't is te proberen toch!
  Schattige foto in het mooie hart!1
  Groetjes Truus

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi deze madonna tegen de achtergrond. Lieve groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze foto is ook weer erg mooi met dat wazige effect. Ik heb een simpel cameraatje, maar eens uitproberen.
  Het hart met de foto is ook leuk.
  Fijne dag, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kijk zo leren we allemaal weer bij.....
  En zo zie je maar dat niet alles oud hoeft.
  Blijf hem ook nog steeds super vinden.
  Fijne dag en veel liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha ik snap er niets van,maar ben ook niet zo bezig om van alles te kunnen,heb een simpele camera en dat hou ik maar zo whaha,je Maria en hartje vind ik super,fijne avond gewenst,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bedankt voor de tip !
  Ziet er erg mooi uit !!
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik weet niet eens hoe ik het diafragma in moet stellen. Maar ik ga ook eens wat proberen. Ben alleen altijd bang dat ik instellingen verander en niet meer weet hoe het stond. Maar bedankt voor de tip. Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig gefotografeerd Yolanda ! Vind dat ook zo leuk om te doen, jij hebt zeker een spiegelreflex camera ?

  Ik wens je een fijne dag , lieve groet van Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow dat fotohart vind ik echt heel mooi. Leuk ook om hem vol met foto's te hebben. Trouwens de kaart die er nu in zit past ook heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Hallo, leuk dat je een bezoekje hebt gebracht aan mijn blog en bedankt voor je reactie!
Hartelijke groet,Yolanda