Bijzonder oud
zondag 5 september 2010

oogstmaand en rommelmarktmaand

Achter in de tuin hebben onze drie kinderen een eigen tuintje met daarin een aalbessenstruik, bloemen, aardbeienplanten en een klein (halfstam) appelboompje. Het arme boompje viel bijna om onder de zware last van al die appels, tijd om te oogsten dus!Ons "appelvrouwtje" heeft al een hele mand vol!Gister vond ik deze twee houten kratjes bij kringloop,je kunt ze makkelijk stapelen en ze hebben een bodem van grof gaas, ideaal dus voor het bewaren van onze appelvoorraad!!
Kijk ze daar eens lekker liggen, dat wordt appeltaarten bakken, appelmoes maken, en warme appelbollen uit de oven,mmmm.....


In deze maand zijn er hier in de buurt ook heel veel rommelmarkten,ik heb een aantal vaste, waar ik elk jaar naar toe ga, maar soms lees ik ergens iets over een rommelmarkt die ik nog niet ken, en dat schrijf ik dan al vast op de kalender.
Gister ben ik naar twee rommelmarkten geweest, de eerste vond ik niet leuk, ik heb eigenlijk niks gekocht, alleen een pinkeltje leesboek voor mijn jongste dochter, die gek is op de verhaaltjes van Pinkeltje! :-)

Maar de tweede rommelmarkt was wel leuk, daar vond ik een oud servettenrekje,(leuk om oude kaarten in te zetten!) en verder vond ik twee oude borduursjablonen en drie oude boekjes. Ik ben gek op die oude boekjes, liefst met leren kaft, en lekker versleten, super vind ik dat!De boekjes zijn van 1938, en lekker versleten, ik heb inmiddels al een hele verzameling van die oude boekjes, zo leuk om mee te decoreren!En dan deze sjablonen, van heel dun metaal, ook zo leuk, werden vroeger gebruikt om monogrammen te borduren,zal ik het ook eens gaan proberen? :-)


Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag nog vandaag, met hopenlijk een lekker zonnetje, en ik kom weer terug met hopenlijk nieuwe rommelmarkt aanwinsten, want volgend weekend staan er weer een paar rommelmarkten op de agenda! :-).

groetjes, Yolanda

12 opmerkingen:

 1. Heb je nou een nieuwe banner?? ja toch...hij is mooi !!!....leuke dingen heb je gevonden !! leuk hoor....dat rekje !! mooi !! en de sjablonen vind ik ook geweldig en die boekjes is ook helemaal mijn smaak ! leuk leuk !! fijne dag liefs Ria..........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dat zijn erg leuke vondsten!
  Lang leve de rommelmarkten...fijn vooruitzicht dat er weer veel aan komen hè
  Leuke foto's met de kinderen en appeltjes :)

  Veel groetjes, Veronique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke post Yolanda!
  Appels plukken, gezellig, en dan die plaatjes van appels in een mand, en in de kistjes, mooie plaatjes vind ik dat!
  Je oude boekjes zijn ook super!
  Heerlijk hè, rommelmarkten..
  Groetjes Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Yolanda
  wat een super mooie vondsten zeg!! die borduurkaarten echt geweldig
  ennuh je appels veel zeg!!
  Fijne zondag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldige appeloogst!!! En zo leuk voor de kinderen zo'n eigen tuintje...
  Ja, heerlijk is dat zo rondstruinen op rommelmarkten, je hebt leuke dingen gevonden, vooral die sjalonene, ik heb ze nog nooit gezien!
  Veel plezier volgende week met je zoektocht naar nieuwe vondsten.
  Groetjes, Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat rekje is volgens mij geen servettenhouder maar een Engels toast-rekje. Die krijgen wij altijd geserveerd bij het ontbijt als we in Engeland zijn :)
  *droomt even weg* :D
  Leuk je aanwinsten en ik vind de appels er prachtig uitzien. Succes met bakken en uit het vuistje eten.
  Fijne zondag en groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leeeuke spulletjes, wij zijn vandaag ook naar de rommelmarkt geweest, zou heel groot zijn, kwam thuis met 2 society schalen en verder niets.. snik.. kon aan benzine echt niet uit!
  Fijne zondag nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat leuk zeg al die appels. mijn zoon heeft in het voorjaar op school wat geplant en mee naar huis genomen. de bloemen zijn nu dood maar de bieten zien er prachtig uit hahha. leuk hoe trots ze dan zijn. je aankopen vind ik prachtig. die monogrammen en helemaal leuk. veel plezier met al je rommelmarkten
  gr hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat zijn heel wat appels! Prachtig gezicht zo in die kistjes.
  Leuke aankopen op de rommelmarkt. Nooit geweten dat ze met zulke sjablonen werkte..
  Groetjes
  Dani

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige aankopen zeg.
  Oh die sjablonen zijn al mooi van zichzelf.
  Je verzameling boekjes is ook super!
  Fijne week
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hola Yolanda, what a great thing to be harvesting your own garden apples!!! I love seeing your darling daughter with the pretty basket!!!
  cariños,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. merci de ta visite.
  j'adore ces pochoirs de brodeuse.

  Amicalement,

  manon

  Manon 21

  BeantwoordenVerwijderen

Hallo, leuk dat je een bezoekje hebt gebracht aan mijn blog en bedankt voor je reactie!
Hartelijke groet,Yolanda