Bijzonder oud




zondag 23 mei 2010

Een prachtige dag in het Brabantse land.

Zo af en toe plannen mijn man en ik een dagje samen....de kinderen gaan naar oma, oma vindt dat super gezellig en de kinderen worden altijd enorm verwend en gaan leuke dingen doen met oma dus die vinden het ook geweldig!

En wij gaan op stap, ik mag dan de route bepalen en daar begint voor mij de voorpret al. Het zoeken naar leuke adresjes en een route bepalen vind ik al zo leuk, daar geniet ik bij voorbaat al van :-).

Dit keer ging de reis naar het mooie brabant, ik had namelijk een hele mooie kan gereserveerd bij Desiree van Brocanterie Deja Vu in Oosterhout, en die zou ik gister op gaan halen.
En via picasa las ik iets over de open dagen bij Gusto in Boxmeer dus hup, de adressen ingevoerd in de tomtom, pinpas mee, auto volgetankt en daar gingen we....in alle opwinding was ik dus vergeten mijn fototoestel mee te nemen (ja ik weet het, dat kan echt niet, maar sorry, sorry). Dus ik heb helaas geen foto's gemaakt van de prachtige locatie van gusto(onvoorstelbaar, zo mooi!!! je zal er mogen wonen....pffff...), en de mooie winkel van Desiree en de andere leuke adresjes....

Wat ik wel heb zijn foto's van mijn aankopen (uiteraard)

Allereerst de kan waar het allemaal om begonnen is (de witte met de blauwe blokjes, ik zag 'm en was verkocht....)



En een overzicht van al mijn bijzondere vondsten....



De grote ronde broodplank en de blikjes footpowder komen ook van Deja vu, het zinken teiltje, kleine broodplankje en ijzeren onderzettertje met hartjes komen van Le Tresor in Geertruidenberg, ook een ontzettend leuk adres!

Het schaaltje van Maastrichts aardewerk heb ik bij Gusto gevonden. Tussen de middag hebben we gelunched in oud Heusden, een ontzettend leuk oud vestingstadje, we zijn het stadje even door gelopen en kwamen langs een erg leuke winkel met prachtige, robuuste spullen voor in huis, stenen schalen, oud hout, heel mooi allemaal, daar kocht ik de kandelaar (afkomstig uit India) gemaakt van oud hout.

Op de terugweg naar huis hebben we nog een korte stop gemaakt bij de de Potstal in Valburg, ook een erg mooie winkel, daar heb ik de drie oude franse jampotten gekocht.

Het was een heerlijke dag, met prachtig weer en ik heb heel veel leuke mensen ontmoet (onder andere Lynda van een klein stukje van mij, mooie dingen gezien en gekocht.
En als je nog in de buurt bent of komt van Boxmeer, de open dagen zijn vandaag en morgen nog en het is zeer zeker de moeite waard!

groetjes en een fijn pinksterweekend nog,

Yolanda

10 opmerkingen:

  1. Meid wat een heerlijke dag !!! en wat een mooie spulllen !!............geniet van het mooie weer vandaag ook !!

    Lieve groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat klinkt dit allemaal super zeg! De Potstal is mijn favoriete winkel, maar de andere adresjes ken ik niet! Gezien de geweldige aankopen die je hebt gedaan, kan dat ook alleen maar heel erg leuk zijn!

    Geniet lekker na van je dagje uit...! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk zeg zo lekker shoppen samen met je man. Leuke spulletjes heb je gekocht. Vooral die mooie brocante emaille waterkan met de blauwe blokjes. Die is echt heel erg leuk!!!
    Fijne avond.
    Groetjes van Geartsje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk zo'n dagje weg zonder kinderen, en dan een leuk ritje maken langs allemaal mooie winkeltjes! Je emaille kan is echt super, net als je andere aankopen trouwens....
    Lieve groet, Anne.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk zeg zo'n verwendagje voor jezelf.....
    En nog mooie vondsten ook....wauw daar kun je dan nog tijden van nagenieten...heerlijk.
    fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie aankopen, jij had dus wel een erg leuk dagje. Die emaille kan is mooi met fluitenkruid.
    Groetjes

    Hermine

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nou,je hebt je dagje wel gehad he,leuke spullen heb je uitgezocht.Vooral die kannen zijn mooi.Brocante shoppen is voor mij de leukste ontspanning.Ik doe het elke week.{voor mijn winkel hoor}

    Fijne avond,groetjes van Eleonore.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Ylanda,

    je hebt en heel leuken blog.
    Mooi kleuren.

    groetjes Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  9. I can smell your lillac Yolanda! Lovely finds at the fleamarket! You have a gorgeous collection of olg pharmcy jars! Congratulations! I love hem
    A nice evening and sweet dreams!
    Vale

    BeantwoordenVerwijderen
  10. TSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSs....hier komt spuit elf!!!!!!!!!!!!:)....wat heb je lekker gescoord Yolanda!!!! De potstal wil ik ook nog steeds eens gaan "bestormen";)......
    Dit zijn dagen waar je weer een tijdj op kunt teren toch>?>

    Groetjes
    Lynda

    BeantwoordenVerwijderen

Hallo, leuk dat je een bezoekje hebt gebracht aan mijn blog en bedankt voor je reactie!
Hartelijke groet,Yolanda