Bijzonder oud




dinsdag 22 juli 2014

Geluks engeltje

Ik kom regelmatig op rommelmarkten, niets heerlijker dan struinen tussen allerlei spullen en dan hopen op die ene mooie vondst....
Heerlijk vind ik het om ons huis in te richten met spulletjes die niet iedereen heeft, met spulletjes waar een verhaal aan vast zit, voor mijn gevoel maakt dat ons huis een "thuis".
En soms vind je op een gewone zondag op een heel gewone rommelmarkt zo iets bijzonders, iets waar je heel blij van wordt! Dit overkwam mij laatst, een beetje in gedachten liep ik langs een kraam, ik dacht dat er niks tussen stond voor mij tot ineens......in mijn ooghoek zag ik een klein beeldje, het trok gelijk mijn aandacht.

Het was een beeldje in de vorm van een engeltje, voor veel mensen zal het niet veel bijzonders zijn, maar voor mij is het dat wel!
Het was namelijk niet zomaar een beeldje, maar het was een klein (geluks) engeltje, en precies zo'n engeltje staat al jaren in de kast bij mijn schoonouders. Het is in beperkte oplage gemaakt door een kunstenares en mijn (inmiddels overleden) schoonvader kreeg het engeltje jaren geleden van iemand als zijnde een geluksengeltje.
Vanaf het moment dat hij het kreeg en ik het engeltje voor het eerst zag, was ik er verliefd op, gewoon op het eenvoudige ontwerp, het lieve koppie....liefde op het eerste gezicht.
En nu stond nog zo'n klein engeltje ineens hier voor mijn neus op een gewone zondagmorgen, op een gewone rommelmarkt.
. Snelde betaalde ik het engeltje en nam het (dolgelukkig) mee naar huis!
Voor de foto heb ik het engeltje even tussen de pioenrozen (uit mijn vorige blogpost) gezet, maar normaal staat het engeltje in de servieskast, tussen het witte servies, en ik geniet elke dag van mijn bijzondere vondst!

Lieve groet, Yolanda