Bijzonder oud




dinsdag 29 oktober 2013

Het gaat om de details......

Ik houd erg van mooie details, een mooi oortje aan een oude terrine, een gegraveerd monogram op een oud zilveren vorkje, of zoals in dit geval een mooi bewerkt kaarsenknijpertje. Ik heb het knijpertje al jaren en ik weet dat toen ik het kocht, ik vooral viel op de vorm (het kaarsje kan er aan de bovenkant in in tegenstelling tot de meeste knijpertjes, waarbij het knijpertje plat moet liggen om er een kaarsje in te doen) en ik viel op het feit dat het knijpertje zo mooi bewerkt is.

Meestal gebruik ik 'm om kaartjes mee op te hangen, maar dit keer leek het mij wel leuk om het knijpertje te combineren met een oud bijbeltje en een oud bidprentje, ik vind het wel een leuk stel samen!







Lieve groet,
Yolanda

zaterdag 26 oktober 2013

Herfstbrocante aan de IJssel

Vorige week zaterdag stond ik op de Herfstbrocante markt in de Lebuinuskerk in Deventer. En wat was het leuk!! Het was een prachtige locatie, heel sfeervol die mooie oude kerk, dat geeft toch wel een speciaal tintje aan zo'n markt.
Er stonden zo'n 70 standhouders, prachtige kramen heb ik gezien, wat een mooie spullen hebben sommige mensen toch bij zich, ik heb mijn ogen uitgekeken!
Het was een ontzettend leuke dag, met heel veel leuke bezoekers, wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar!

Ik was zo dom om mijn fototoestel te vergeten dus ik heb helaas geen foto's kunnen maken van de markt.

Wat ik wel heb zijn een paar foto's van mijn nieuwste aanwinsten,waaronder een prachtig Jannekebeeld dat mijn man voor mij heeft opgehaald terwijl ik op de brocantemarkt stond. Op de markt zelf kocht ik een oud houten bakje met twee vakken een een oud doosje met een prachtige afbeelding er op, inmiddels hebben alle nieuwe spullen een mooie plekje in huis gekregen.







Lieve groet,
Yolanda

maandag 14 oktober 2013

Herfstbrocante aan de IJssel

Aanstaande zaterdag is de Herfstbrocante aan de IJssel in Deventer in de Lebuinuskerk.Eigenlijk zou je alleen voor de locatie al eens rond moeten komen kijken, het is echt een prachtige kerk, wat een sfeer.....






Deze week ga ik bezig met het uitzoeken en prijzen van de spullen die mee gaan naar Deventer,geen straf om te doen :-).
Vorige week hebben we leuke spullen kunnen vinden, een aantal van deze spullen gaan ook mee naar Deventer, ik moet nog even uitzoeken wat precies mee gaat, maar dat komt goed!





En natuurlijk zat er bij de nieuwe vondsten ook iets waar ik echt geen afstand van zou kunnen doen....dat was dit mandje bekleed met oude roze stof en oud kant en het mooie popje, helemaal weg ben ik er van!



Lieve groet,
Yolanda

donderdag 10 oktober 2013

Nieuwe aanwinsten

Mijn vorige post ging over het brocante weekend, zoals jullie gezien hebben, had ik er wat foto's bij gedaan maar wat eigenlijk nog ontbrak was een foto van onszelf :-). Dus bij deze.....


Je ziet van links naar rechts; Jacqueline, Janet, mijzelf en Yvonne.

Voordat we zaterdagmorgen om 10 uur van start gaan met het brocante weekend, zijn we twee dagen bezig met het inrichten van de graanschuur en tijdens dat uitpakken van al die leuke spullen, zie je wel eens wat waar je gelijk helemaal weg van bent. Dat overkwam mij met deze miniterrine, ik zag m en was verkocht....gelukkig kon ik m overnemen van Jacqueline en nu staat de terrine bij mij op tafel te pronken.

heel toevallig vond ik een week later op een rommelmarkt hier in de buurt een klein wit aardwerk sauslepeltje. Ik had nog niet eerder zo'n klein lepeltje gezien, en hij past perfect bij de miniterrine, ik ben super blij met mijn nieuwe aanwinsten!





Afgelopen weekend heb ik nog meer leuke spullen gevonden, een gedeelte van de spullen is alvast voor het brocante weekend van volgend jaar, een gedeelte is voor mijn marktplaatswinkeltje en een gedeelte gaat mee naar de herfstbrocante in Deventer. Op zaterdag 19 oktober a.s. wordt er een brocantemarkt georganiseerd in de Lebuinuskerk in Deventer en ik zal daar ook staan met een kraam.

Lieve groet, Yolanda