Bijzonder oud




zaterdag 24 november 2012

er was eens een kastje.....

Er was eens een kastje, 14 jaar geleden door ons gekocht terwijl ik zwanger was van onze oudste dochter. Het kastje heeft jaren lang dienst gedaan als comode voor haar, haar jongere broer en jongere zusje. Daarna stond de comode op de slaapkamer van onze oudste en diende als een soort make-up tafel/kastje. Tot een paar weken geleden, dochterlief wilde haar kamer veranderen en was het kastje zat. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen het kastje weg te doen, dus zochten wij een nieuw plekje in ons huis. Aangezien het kastje gemaakt is van grenen besloot ik het te schilderen, ik mengde zelf een lichte grijstint en voila.....klaar is ons nieuwe, oude kastje! Hij staat beneden in de kamer naast de bank, we zijn er heel blij mee!
Op het kastje staan een oud kastje met leuke spulletjes er in en er op, en op het witte houten krukje dat er naast staat, staan een paar oude boeken (onlangs gevonden op een rommelmarkt) en de oude beer van mijn man. Lieve groet, Yolanda

zaterdag 10 november 2012

oud linnengoed

Oud linnengoed, ik ben er gek op! In de gang hangen een aantal oude jurkjes en bloesjes, verzameld op diverse rommelmarkten. Afgelopen week heb ik ze even uitgewassen en weer gestreken. Normaal houd ik totaal niet van strijken, maar dit is gewoon puur genieten! Die fijne jurkjes met piepkleine knoopjes en kantjes, zo mooi....
Alles hangt weer fris gewassen en gestreken aan het kapstokje..... Ik heb nog wel meer oud linnengoed, keukendoeken, kussenslopen, noem maar op, maar ik ben helemaal weg van het kleine spul zoals die jurkjes en deze zakdoekjes met mooi fijn kant er langs. Ik vond ze op een rommelmarkt in Belgie, ik was er gelijk weg van!Op sommigen is zelfs een monogram geborduurd,zo mooi!
Lieve groet, Yolanda

dinsdag 6 november 2012

Janneke

Sinds afgelopen zaterdag ben ik in het bezit van deze prachige Janneke, ik zag een foto op internet en was gelijk verkocht.....ik heb het beeld afgelopen zaterdag opgehaald bij Yvonne van Yvonne's brocante in Kaatsheuvel. Mijn "oude" Janneke heb ik verkocht via marktplaats en deze heeft een heel goed thuis gekregen bij iemand die er ook weer erg blij mee is.
Janneke heeft een plekje voor het raam gekregen, samen met een oude terrine gevuld met dennenappels en mijn twee oude stoffen handschoenendozen.
Lieve groet, Yolanda