Bijzonder oud




donderdag 31 mei 2012

Twee jaar!



Hieperdepiep Hoera! Vandaag is ons oppaskindje Pepijn twee jaar oud geworden! En omdat hij altijd zijn Dikkie Dik knuffel bij zich heeft als hij bij ons komt, heb ik dit plaatje voor hem uitgezocht :-).

Lieve Pepijn, vanavond branden wij twee verjaardagskaarsjes voor jou, en we branden een kaarsje voor je grote zus Yinthe, die niet meer hier is, maar waar van ik zeker weet dat ze toch mee kijkt met jou!
Dikke kus,
Yolanda (of zoals Pepijn zegt; jowawa :-))

dinsdag 29 mei 2012

home sweet home

Ons "thuis" is weer compleet, mijn man is weer thuis!

Hij is vorige week thuis gekomen, de bloeddruk was dankzij de medicijnen gezakt tot een acceptabele waarde, de uitslag van het nieronderzoek was goed, dus ik mocht hem ophalen! Heel fijn dat hij weer thuis is, voor hemzelf natuurlijk, maar ook voor ons!

Morgen krijgt hij een mri scan om te kijken of ze kunnen ontdekken waar het rare gevoel in zijn been vandaan komt, hij kan moeilijk staan en lopen met zijn linkerbeen, dat voelt doof aan, dus dat blijft toch nog wel een beetje zorgelijk en raar. Aan de ene kant hopen we dat ze niks vinden en aan de andere kant hopen we dat ze wel iets vinden, maar dan iets onschuldigs, iets dat makkelijk op te lossen is, het blijft nog even spannend en afwachten.

Ik kom op dit moment heel weinig toe aan bloggen, heb er gewoon de tijd niet voor en meestal ook geen zin in, er zijn op dit moment andere dingen die belangrijker voor me zijn. Zo af en toe lees ik wel wat blogs, maar ik kom er lang niet altijd toe overal een reactie te plaatsen, maar dat komt wel weer hoor!

Vanmiddag had ik even tijd (en zin) om wat in huis te rommelen, ook wel weer lekker! Dat is altijd een heerlijke afleiding voor mij, kan ik helemaal in op gaan. En ik heb (natuurlijk) even een paar foto's gemaakt, kunnen jullie ook even mee genieten van mijn "gerommel":-).





Voor het raam heb ik mijn verzameling blauw/groene flesjes neer gezet, ik vind dat zo leuk staan als de zon er op schijnt!



Op de eettafel staat een grote emaille kan met prachtige roze pioenrozen, ik ben echt gek op pioenrozen, die grote roze bloemen, zo mooi!!

Op de salontafel komt de blauw/groene kleur van de flesjes in de vensterbank weer terug in de vorm van een kwispedoor. In de vaas een hele mooie kleur roosjes, beetje roze/oranje, ik vind ze super!

Lieve groet,
Yolanda

zaterdag 19 mei 2012

rare week

Het was een hele rare week afgelopen week, niet de week die we in gedachten hadden. Het begon leuk, vorig weekend ben ik samen met mijn man op pad geweest naar Belgie, het was prachtig weer, we hebben lekker op een terrasje gezeten en we hebben hele leuke spullen gevonden.

Maar maandag en dinsdag bleef hij ontzettend moe en hij voelde zich niet zo lekker, wij dachten dat het slaapgebrek was.
Woensdagmorgen is hij toch naar de huisarts gegaan omdat het hem toch niet helemaal lekker zat en toen hij daar net was, werd ik gebeld door de huisarts of ik meteen kon komen om mijn man naar de eerte hulp van het ziekenhuis te brengen. Hij bleek een bloeddruk van 230/140 te hebben en de huisarts was bang dat hij een lichte hersenbloeding had gehad.

Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis was de bloeddruk nog hoger, ze hebben mijn man gelijk onderzocht en daarna is hij opgenomen op de hartbewaking. Gelukkig bleek uit de ct scan dat hij geen hersenbloeding heeft gehad en ook het hartfilmpje en de echo van het hart waren goed.

Het is onduidelijk waar die hoge bloeddruk vandaan komt, morgen krijgt hij nog een laatste onderzoek en als daar niets uitkomt, gaan ze er van uit dat het erfelijke aanleg is. Sinds gisteren middag is hij gelukkig weer van de hartbewaking af en ligt hij op zaal en als het onderzoek morgen niets bijzonders oplevert, mag hij zeer waarschijnlijk weer naar huis.Het was dus een hele drukke week, met veel heen en weer gerace tussen huis en ziekenhuis en een hoop zorgen en geregel.We hopen dat er vanaf morgen wat meer rust komt, de bloeddruk is in ieder geval aan het dalen en is op een acceptabel niveau.

Ik heb nog een paar foto's van onze aanwinsten uit Belgie voor jullie en ik ga nu heel hard duimen dat ze morgen niks bijzonders vinden en dat hij weer lekker thuis komt!




Hele leuke houten klompen met leren band gevonden en ook de witte kan met lichtblauwe bies vind ik geweldig!

Dit keer allemaal kaarten met lelietjes van dalen, ik kocht een kaart met lelietjes bij een mevrouw, en zij ging er vervolgens nog meer voor me opzoeken, zo lief, ik heb ze allemaal maar gekocht :-)

Ik vond ook nog een hele stapel oude zakdoekjes met monogrammen en een kantrandje er langs, super leuk!

En weer een hele mooie Janneke met een heel mooi, lief gezichtje dit keer (hij is inmiddels ook al weer verkocht, en hij krijgt een heel goed plekje, daar ben ik van overtuigd!)

En een prachtig maria borstbeeld, met een hele mooie uitstraling!

Enkele van mijn prive aanwinsten aan het rekje in de keuken (snijplankje, witte steelzeef, grote opscheplepel van draadijzer, wit emaille eierdopje en klein chocoladevormpje van een kip)

Lieve groet,
Yolanda

donderdag 10 mei 2012

bloemen

Ik zie nu dat mijn laatste berichtjes allemaal over bloemen gaan, dat komt vast omdat bloemen voor mijn gevoel vooral bij de lente horen.
Het hele jaar door heb ik wel bloemen in huis staan, maar in de lente is het helemaal feest :-). Er zijn dan zoveel mooie bloemen te koop en ook in de tuin en in de natuur groeit en bloeit dan zoveel moois!

Dus vandaar dat ik jullie nog een keer trakteer op een bosje bloemen!


In de keuken staan deze pioenrozen, in een mooie zachtoranje kleur. Toen ik ze kocht, dacht ik dat ze roze waren, toen ze open gingen bleken ze zachtoranje te zijn. Inmiddels zijn ze bijna uitgebloeid en nu zijn ze nog lichter van kleur geworden, ze zijn nu heel zachtgeel, echt heel bijzonder!

Omdat de eerste lelietjes van dalen waren uitgebloeid, heb ik nieuwe geplukt, ik heb ze nu verdeeld over een aantal kleine flesjes, ik blijf ze zo leuk vinden!





Op tafel staat een kan met witte seringen, ze ruiken heerlijk! Ik heb ze gekregen van mijn vader, ze komen bij mijn ouders uit de tuin. De kan staat in een lichtblauwe kwispedoor, een nieuwe aanwinst van afgelopen week.

Lieve groet,
Yolanda

dinsdag 1 mei 2012

Meiklokjes

Aangezien het vandaag 1 mei is, trakteer ik jullie op een bosje zelf geplukte meiklokjes.
Gisteravond waren we een stukje aan het wandelen in het bos hier vlak bij en toen zag ik ze staan, een heel veldje vol lelietjes van dalen of te wel meiklokjes.
Ik heb een bosje geplukt en mee naar huis genomen, ze staan in een oud glazen vaasje op de tafel en ze ruiken zo lekker!!

Ik ben gek op lelietjes van dalen ,ze zien er zo lief uit en ze ruiken zo heerlijk......genieten!

Nou las ik op internet dat ze in Frankrijk op 1 mei een bosje lelietjes van dalen aan elkaar geven als brenger van geluk, dus dit bosje meiklokjes is voor alle lezers van mijn blog, dat het jullie maar een hoop geluk mag brengen!







Lieve groet,
Yolanda