Bijzonder oud




donderdag 29 maart 2012

Dichterbij dan ooit.....


Vanmorgen hoorde ik een nummer van Blof op de radio met daarin de zin; "jij bent weg maar dichterbij dan ooit" deze zin raakte mij enorm.

Vandaag is het vier jaar geleden dat ons oppaskindje Yinthe werd geboren, ik met heel veel liefde en plezier op haar gepast vanaf dat ze acht maanden oud was totdat ze ziek werd en overleed op de leeftijd van slechts 2,5 jaar.

Elke dag vanaf het moment dat ze ziek werd is ze in mijn gedachten, elke dag is er het verdriet en het gemis van dat mooie, lieve meisje, maar vandaag is het toch anders omdat ze vandaag haar vierde verjaardag had moeten vieren.

Lichamelijk is ze weg, maar gevoelsmatig is ze dichterbij dan ooit, lieve Yinthe vandaag branden er hier vier mooi gekleurde kaarsen voor jou!

dinsdag 27 maart 2012

Lente!

Wat is het de laatste dagen toch prachtig weer! Heerlijk weer om buiten te zitten, lekker buiten te eten, beetje in de tuin bezig te zijn.....
Ik heb de lente naar binnen gehaald en er in huis ook een beetje een lente/paassfeer van gemaakt.




Op de salontafel staat een onderbord voor een stolp met blauwe druifjes, een oude paaskaart, een kommetje met chocolade eitjes (zitten er niet zo veel meer in :-)) en een kaarsje. Het is jammer dat de blauwe druifjes maar zo kort staan, want ik vind ze altijd zo leuk!

In de keukenkast staat een oude schaal met mooie oude chocolade mallen en een oude paaskaart.


Het rekje in de keuken is ook wat meer in paassfeer, een oud eiermandje met witte eieren, glazen kipjes en een chocolademal in de vorm van een kip.

Als laatste nog twee foto's van een super leuk klein vaasje dat ik laatst kocht, ik heb er alleen een beetje hooi en een uitgeblazen ei in gedaan, heel simpel maar mooi (vind ik :-)).



Lieve groet,
Yolanda

zondag 18 maart 2012

Belgische dame

Vorige week zondag ben ik samen met een vriendin (en collega brocante verzamelaarster/verkoopster) naar Tongeren geweest. We zijn om vier uur 's nachts vertrokken en we hebben onderweg zo gezellig zitten kletsen dat we er voor mijn gevoel 15 min later al waren (in werkelijkheid was het drie uur verder :-)).

Het was erg leuk, we hebben beiden erg leuke dingen gekocht en heel veel mooie dingen gezien. Het zonnetje kwam ook nog tevoorschijn zodat we lekker op een terrasje konden zitten om te genieten van een kopje thee en een heerlijke belgische wafel met slagroom, mmmmmm.....

Mijn "missie" was het vinden van een paspop, ik ben er al een tijdje naar op zoek, kijk regelmatig op MP maar tot op heden had ik DE pop nog niet gevonden. Maar in Tongeren veranderde dat, daar kwam ik haar tegen, deze prachtige dame mocht met mij mee naar huis!



Naast deze mooie dame vond ik nog een aantal andere mooie spullen, waaronder deze prachtig verkleurde terrine (en ook het stolp onderbord waar de terrine op staat komt uit Tongeren)


Dit schattige prentje had ik in eerste instantie gekocht voor mijn winkeltje, maar ik vind het hier nog zo leuk staan, dus voorlopig (en mischien wel voor altijd) blijft het hier staan.


Ik had ook al een tijdje een leuk rekje op mijn verlanglijstje staan voor in de keuken, en ook die wens is vervuld! Ik moest er nog wel even mee aan de slag, want het rekje was knalrood maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen :-).


En als laatste heb ik nog een foto van een heel bijzondere vondst die ik laatst deed bij de kringloop. Het was een kringloop winkel hier in de buurt waar ik al een tijd niet was geweest, maar omdat ik in de buurt moest zijn, dacht ik ik loop eens even binnen en daar stond dit prachtige kopje. Het is beschilderd met een tekst ter ere van een gouden bruiloft en het komt uit 1865! Dat noem ik nou bijzonder oud :-).




Lieve groet,
Yolanda

dinsdag 6 maart 2012

weekendvondsten

Allereerst bedankt voor jullie leuke reacties op mijn vorige post over de rozen!

Er waren vragen over het verven van het crepepapier dat ik gebruikt heb om de rozen te maken.
Dat heb als volgt gedaan: ik heb wit crepepapier in stroken van zo'n 7 cm breed geknipt, dat gewoon opgerold laten zitten en vervolgens in gekleurd water gedompeld.
Voor de roze rozen heb ik een klein druppeltje rode verf in het water gedaan en voor de abrikoos kleurige rozen heb ik een stuk oranje crepepapier gebruikt om het water te kleuren.
Als je water kleurt met crepepapier moet je wel oppassen, als het crepepapier nat wordt, geeft het ontzettend af, als je vlekken in je kleding krijgt, krijg je het er niet meer uit (en ook mijn handen waren na het verven helemaal oranje, kreeg het er haast niet meer af :-)).
Als je de rolletjes in het water hebt ondergedompeld, leg je ze op een stapel kranten om te drogen. Dat drogen kan wel 12 tot 24 uur duren, als het papier bijna droog is, kun je het voorzichtig afrollen en even uithangen om het helemaal goed te laten drogen.
Als het papier helemaal droog is, kun je het weer oprollen om te gebruiken.
Ik heb er over nagedacht om een uitleg te geven over hoe je de rozen maakt, maar dat is zo haast niet uit te leggen en bovendien vind ik het niet zo leuk tegenover de mensen die er workshops in geven, ik hoop dat jullie dat begrijpen.

Er waren ook nog vragen over de achtergrond op mijn blog, die heb ik van het blog the digital bakery, Marianne heeft heel veel mooie achtergrondjes en plaatjes voor je blog en ook staat er op haar blog een duidelijke uitleg hoe je de achtergrond op je eigen blog kunt plaatsen.


En dan nu nog wat plaatjes van mijn vondsten van een "rommelmarkt" weekendje van zo'n 1,5 week geleden, gedeeltelijk afkomstig uit Belgie en gedeeltelijk afkomstig uit Utrecht :-).




Deze prachtige stoffen doos kon ik echt niet weerstaan, die kleurtjes en die kleine bloemetjes, was er gelijk helemaal weg van! Ik hoop dat ik er in de toekomst nog meer tegen ga komen, het lijkt me leuk om er een aantal te stapelen.

De twee oude chocoladevormen vond ik ook geweldig, ze staan gezellig samen in de keuken naast mijn vliegenkastje.


Hier is eigenlijk alleen het oude fotoboek nieuw, een prachtig dik boek met zulke mooie oude foto's er in!
De rest in en om het kastje heb ik ook maar even een beetje veranderd, ik heb nog wat oude foto's op het kastje gezet en mijn glazen "schatkistjes" hebben er ook een mooi plekje gekregen!

En natuurlijk ben ik afgelopen week bezig geweest met het maken van papieren rozen, en ik vind het al weer beter gelukt dan in het begin, oefening baart kunst zullen we maar zeggen ;-).

Lieve groet,
Yolanda