Bijzonder oud




dinsdag 28 juni 2011

internationaal weekend

De kinderen waren dit weekend bij oma aan het logeren en manlief en ik hebben er een internationaal weekend van gemaakt.
Zaterdagmiddag hebben we boodschappen gedaan in Duitsland. Dat doen we wel vaker, (het is niet zo heel ver hier vandaan) en als we er dan toch zijn, gaan we altijd even naar de plaatstelijke boekwinkel waar ik een paar leuke tijdschriften mee neem, ze hebben zo veel keus daar!

Ze hebben echt hele leuke tijdschriften in Duitsland , veel leuker dan in Nederland vind ik!







Ik vind het altijd heerlijk om zulke tijdschriften door te bladeren en weg te dromen, inspiratie op te doen, lekker op een ligbedje in de schaduw, of.....in mijn andere favoriete hangplek tijdens zomerse dagen....

De hangmat! echt een heerlijke plek zo onder de boom, vandaag was het te warm, maar gisteren was het lekker liggen en schommelen daar!

Het was ook wel even nodig om gisteren een beetje te luieren en bij te komen, want het tweede gedeelte van ons internationale weekend waren we in Belgie.
Zondagnacht om drie uur ging de wekker, om vier uur zaten we in de auto en een paar uur later stonden we geparkeerd op een groot grasveld in Belgie. Ik heb altijd de neiging om uit de auto te springen, zo benieuwd ben ik dan naar zo'n markt, is het leuk, vind ik leuke spullen enz, ik ben dan net een kind dat op schoolreisje gaat :-).

Het was een super leuke, gezellige rommelmarkt. In het centrum van het dorp was een plein met allemaal terrasjes en live muziek, heel gezellig! En we kwamen ook nog bekenden tegen waar we heerlijk mee op een terrasje hebben gezeten, gezellig kletsen, ontzettend gelachen, het was super!

Het was een lange dag, om half zes 's avonds waren we weer thuis, moe maar voldaan, want ik heb een hoop leuke spullen gevonden, beetje voor mezelf en een beetje voor mijn markplaats winkeltje :-).









Het was een heerlijk weekend, het voelde een beetje als een minivakantie!

Lieve groet,
Yolanda

dinsdag 21 juni 2011

zomer

Vandaag is de eerste dag van de zomer en ik hoop dat het een hele mooie en warme zomer gaat worden. Met veel dagen waarop we buiten kunnen eten en 's avonds heel lang buiten kunnen zitten, lekker met de kaarsjes aan genieten van een warme zomeravond!

In huis heb ik altijd veel meer zin in lichte tinten in de zomer, meer wit en lichte pastel kleuren. In de herfst en winter neig ik meer naar warme tinten maar de lente en zomer staan voor mij voor meer wit en zachte tinten.

Vanmorgen bedacht ik mij opeens dat het wel leuk zou zijn om mijn oude kinderbedje in de erker te zetten, de zon schijnt daar altijd lekker naar binnen dus dat leek mij een ideaal plekje om het bedje neer te zetten. Ik heb de kussens even opnieuw opgeschud en het grote kussen voorzien van een schone hoes en voila, klaar is mijn zomerse leesplek :-).





Lieve groet,
Yolanda

donderdag 16 juni 2011

geknutsel en gefreubel

Op het blog van Loesje (loesje maakt van niets tot iets) zag ik een heel leuk idee, zij had lantaarntjes gemaakt met een laagje kant er om heen. Gemaakt met een kanten legging van de Action.

En omdat ik meer van de XL ben :-) heb ik maar een groot windlicht gepakt en die een kanten jurkje aan getrokken, ik vind het resultaat erg grappig geworden en het is zo klaar!



En omdat ik toch bij de Action was, heb ik ook gelijk maar even wat kussenhoesjes mee genomen, ik heb er al vast eentje gemaakt, er volgen er binnenkort meer! Ik had een tijdje geleden namelijk een aantal strijkpatronen gekocht via Etsy en eentje daarvan heb ik al vast op een kussentje gestreken, ik ben erg blij met het resultaat!



Als laatste heb ik nog een leuke tip voor degene die van brocante houden :-). Morgen is er een erg leuke brocantemarkt in Diepenheim,(de brocanteparade).
Vorig jaar was de markt voor het eerst en toen vond ik het een erg leuke, gezellige markt met meer dan 50 brocanteurs uit het hele land.
Het is dat mijn jongste dochter morgen jarig is, anders had ik er ook graag gestaan dit jaar (mischien volgend jaar?). Ik ga in ieder geval wel even kijken, dat kan ik niet laten en zeker niet als het zo dichtbij is!

De markt is van 11.00 tot 18.00 uur, buiten (duimen jullie voor mooi weer?) in het gezellige stadje Diepenheim.

Lieve groet,
Yolanda

donderdag 9 juni 2011

zomaar kiekjes

Soms heb ik zin om even wat plaatjes te schieten, gewoon zomaar, niet echt met een speciaal doel :-) gewoon wat proberen en kijken of er wat leuks bij zit.

Ik vind het heerlijk om te doen en als het resultaat goed is, kan ik daar echt van genieten!


dit staat in het keukenraam, een oud gietijzeren stoofje, een stapeltje schaaltjes van maastrichts aardewerk (allemaal van de rommelmarkt :-)) en een oud stalraampje (van de kringloop)


Dit is een nieuwe aanwinst van afgelopen weekend, een mooie witte (op de foto lijkt hij een beetje lichtblauw, maar hij is wit) hele grote emaille voorraadbus, ik vind m super!


Pioenen in mijn oude terrine voor het raam


Ik ben gek op oud bestek, helemaal als er ook nog een mooi monogram ingegraveerd is!


En als laatste een foto van een paar van mijn geliefde banden kannetjes.

Ik wens jullie allemaal vast een heel fijn pinksterweekend, geniet er van!
Lieve groet,
Yolanda

donderdag 2 juni 2011

nieuwe spulletjes

Het is een beetje laat :-) maar vorig weekend ben ik lekker op stap geweest, samen met zoonlief dit keer! ik heb een boel leuke spullen gevonden, wat voor mijzelf en wat voor mijn MP winkeltje.
Jesper kwam helemaal blij thuis met drie ferrari's (gelukkig geen echte, hadden we gelijk de garage kunnen verbouwen :-)).
Hij is stapelgek op snelle auto's, toen we op vakantie waren in Italie heeft hij een heleboel ferrari's, lambourgini's en porches gezien. Hij heeft laatst al bedacht dat als hij nu al vast gaat sparen (hij is tien jaar)dat hij dan op zijn 18e als hij zijn rijbewijs heeft, vast wel een porche kan kopen! Nou ja, je weet het maar nooit, en daarnaast is het toch prachtig om een droom te hebben?

Mijn droom is om ooit een winkeltje (aan huis) te beginnen met brocante spulletjes, heerlijk lijkt me dat!



Ik kan er niets aan doen, maar het blijft toch een "verslaving" om te zoeken naar mooie "oude zooi". Deze spullen vond ik in Makkinga, en het was super leuk, echt een aanrader! De markt is gedurende de maanden maart t/m oktober op elke laatste zaterdag van de maand, en dan alleen 's morgens. Ik moest er vroeg mijn bedje voor uit, want het is wel een eindje rijden van hier, maar dat vond ik geen enkel probleem :-).

Onderweg waren zoonlief en ik gezellig aan het kletsen over van alles en nog wat en eenmaal daar aangekomen konden we lekker samen struinen, hij naar ferrari's, ik naar oude zooi (zoals hij het noemt). Het was lekker weer, beetje fris maar wel droog en met af en toe een zonnetje, het perfecte rommelmarkt weer!

Ik heb er even een paar MP foto's uitgepikt, omdat ik ze eigenlijk wel goed gelukt vond :-) en toen ik toch aan het fotograveren was, heb ik ook gelijk mijn gedroogde pioenrozen maar even op de foto gezet!

Ik vond de blauwe kleur van deze oude parfumflesjes erg mooi...


oude sauskom gevuld met pioenen....mooi toch?


En dit kleine muffinvormpje, zo leuk!





mischien weten jullie het wel, maar pioenrozen kun je heel mooi drogen, gewoon op de kop hangen als ze bijna uitgebloeid zijn, en ze drogen prachtig in!

Ik wens jullie allemaal nog een heel fijn weekend, met prachtig weer, geniet er lekker van!
Lieve groet,
Yolanda