Bijzonder oud




dinsdag 29 maart 2011

3 jaar

Op 29 maart 2008, vandaag drie jaar geleden, werd een heel bijzonder meisje geboren. Haar naam was Yinthe, en Yinthe kwam in mijn leven toen ze 8 maanden oud was en ik op haar ging passen als gastouder.

Vanaf het begin had ik een klik met Yinthe, we konden het heel goed vinden samen en ook met onze drie kinderen had Yinthe een enorme klik. Voor onze kinderen was ze een zusje dat er niet elke dag was, ze hadden een heel sterke band met haar.

Afgelopen zomer gebeurde er iets vreselijks, Yinthe werd ziek en al snel werd duidelijk dat het heel ernstig was en dat de kans groot was dat zij niet meer beter zou kunnen worden. Tot onze grote angst, schrik en verdriet is dit ook waarheid geworden en is zij op 9 september 2010 overleden.

Ondanks het feit dat ik dankbaar en gelukkig ben dat Yinthe in mijn en ons leven is gekomen, is het verlies heel erg zwaar en missen wij haar allemaal enorm.

Vandaag zou dat lieve kleine meisje met die mooie blauwe ogen en blonde krulletjes drie jaar zijn geworden en nou is ze er niet meer.....het is niet te bevatten en zo moeilijk!

Lieve Yinthe, vandaag branden wij een extra kaarsje voor jou en onze gedachten zijn bij jou, jouw ouders en broertje en iedereen die van jou houdt!

Voor Yinthe:

Vlinder

Een vlinder aan mijn zij,
Die vlinder dat ben jij,
Als ik even aan je dacht,
Gaf jij me de kracht,

Het geloven je te weerzien,
Over vele jaren misschien,
Als een vlinder zo prachtig,
Verscheen jij waarachtig,

Op zo’n onverwacht moment,
Weet ik dat je bij me bent…

vrijdag 25 maart 2011

verzamelen.....

Zoals ik in mijn vorige post al had verteld, heb ik diverse verzamelingen. De meeste verzamelingen ontstaan bij mij door toeval, ik koop iets en vind dan nog iets erbij en zo gaat het verder.

Er zijn een aantal dingen waar ik nooit aan voorbij kan lopen en dat zijn: wit/creme serviesgoed; oud linnengoed; glazen snoeppotten en oude ansichtkaarten en foto's.

Vandaag zal ik jullie wat laten zien uit mijn verzameling serviesgoed, het grootste gedeelte staat in de servieskast in de woonkamer, de ringenkannetjes staan in de keuken en verder staat er hier en daar wel een schaal of schaaltje.



Hieronder nog wat plaatjes van een gedeelte van mijn verzameling













Fijn weekend allemaal,
Lieve groet,
Yolanda

dinsdag 22 maart 2011

eerste verjaardag

Vandaag is mijn eerste verjaardag :-) niet echt natuurlijk, ik ben toch al echt 40 jaar aanwezig op deze aardbol :-). Het is de eerste verjaardag van mijn blog bijzonder oud. Een jaar geleden ben ik begonnen met bloggen en ik had van te voren niet kunnen bedenken hoe leuk ik het zou gaan vinden.

Ik heb het in mijn vorige berichtje ook al gezegd, ik geniet zo van alle leuke reacties die ik elke keer weer krijg van jullie!En daarnaast doe ik zo veel inspiratie op bij alle mooie blogs die ik overal zie.
Trouwens, over mijn vorige post gesproken, wat een overweldigende reacties op mijn kip away, super leuk en hartelijk bedankt allemaal!

Het bloggen maakt het mogelijk mijn passie, het verzamelen van brocante, te delen met gelijkgestemden, heerlijk toch? Lekker naar een markt gaan,het zoeken, praten met mensen die dezelfde interesse hebben, en dan uiteindelijk net datgene vinden waar je hart sneller van gaat kloppen....ik vind het heerlijk!
Vorig weekend ben ik ook weer op stap geweest en ik heb leuke dingen gevonden waar ik zelf helemaal blij van wordt!



Ik heb echt een zwak voor oude snoeppotten en de grote pot was echt de vondst van de dag, ik heb er al een aantal, en ik twijfelde of ik deze nou wel of niet had, nou niet dus :-), dus ik heb nu vijf verschillende maten in de vensterbank staan.

.

Ik heb nog veel meer snoeppotten in andere modellen maar die komen later wel een keer aan bod, ik denk dat ik binnenkort mijn verzamelingen maar eens ga laten zien, ik heb er genoeg :-).

Lieve groet,
Yolanda

maandag 14 maart 2011

kip-away

Ik liep al een tijdje rond met het idee een give-away te gaan organiseren.
Ondertussen ben ik bijna een jaar aan het bloggen en ik vind het ontzettend leuk om te doen.
Ik geniet elke keer weer van alle leuke berichtjes die ik van jullie krijg en ik krijg zo veel inspiratie van al die mooie blog's van jullie!

Daarom leek het mij leuk om een give-away te regelen, maar dan geen gewone give-away, in het kader van de naderende pasen heb ik er een kip-away van gemaakt :-).

En ik geef 'm niet zo maar weg, je moet er wel wat voor doen! :-).
Onderaan deze post zie je een foto van een voorraadpot met eieren (we blijven in de paassfeer...) het is de bedoeling dat je raadt hoeveel eieren er in de pot zitten.

Ik ga nog niet verklappen wat de inhoud van de give-away is, dat is nog een verrassing, het heeft (uiteraard) met pasen te maken.

Nog even in het kort:wat moet je doen om kans te maken op de give-away:
1) hieronder een reactie plaatsen dat je mee wilt doen aan de kip-away en in dat
berichtje zet je ook het antwoord op de prijsvraag :-)
2) ik zou het leuk vinden als je een linkje op jouw blog plaatst, hiervoor kun je de
onderstaande foto gebruiken, dit is niet verplicht, het mag :-)



Je hoeft geen volger te zijn van mijn blog, het staat iedereen vrij om mee te doen.

Je kunt je aanmelden tot 2 april a.s., op 3 april maak ik de winnaar bekend. Indien er meer mensen zijn die het juiste aantal eieren raden, ga ik loten, is er niemand die het goede aantal heeft geraden, dan gaat de prijs naar degene die er het dichtst bij zit.

Hier komt de foto, ik zou zeggen, veel succes!!



Lieve groet,
Yolanda

woensdag 9 maart 2011

plaatjes kijken....

Allereerst wil ik mijn nieuwe volgers welkom heten, er zijn er een hoop bij gekomen de laatste tijd, en dat vind ik erg leuk!
En iedereen die de moeite neemt om een berichtje achter te laten, ook super bedankt! ik vind het telkens weer ontzettend leuk om die leuke, lieve, aardige berichtjes te lezen, bedankt daar voor!

Maar goed, nu naar het onderwerp van vandaag :-), plaatjes kijken dus.
Ik hou erg van plaatjes kijken, in woonbladen bijvoorbeeld,ik heb hier stapels bladen liggen.
Soms houd ik grote opruiming, dan ga ik alles door bladeren en knip de plaatjes uit die mij echt aanspreken en die plak ik dan weer in een plakboek zodat ik mijn eigen woonboek heb :-). Ik ben ook gek op buitenlandse bladen,toen we vorig jaar op vakantie waren in Italie zijn we op de heenreis wel even gestopt in Duitsland bij een benzinestation om leuke woonbladen te scoren.
In Duitsland hebben ze zulke mooie bladen vind ik! en ook in Italie dook ik gelijk een kiosk in toen we in Lucca liepen en vond ik een paar mooie woonbladen, heerlijk vind ik dat!

Sinds ik aan het bloggen ben, kijk ik ook mijn ogen uit, er is zo veel moois te zien overal, echt genieten! En ik heb de lol ontdekt om plaatjes voor mijzelf te schieten, ik vind het heel rustgevend om door mijn woonkamer te lopen, leuke spulletjes bij elkaar te zoeken en daar een foto van te maken, als de foto dan goed gelukt is, kan ik echt genieten, het is voor mij echt ontspanning!

In de loop der tijd heb ik al een hoop kiekjes verzameld,en ik wil jullie er een aantal van laten zien, er kunnen er best wat bij zitten die al eerder voor bij kwamen, maar er zitten ook verse kiekjes bij :-).

















Lieve groet,
Yolanda

vrijdag 4 maart 2011

zou het dan toch?

Zou het dan toch Lente worden? De zon scheen volop vandaag dus daar kan het niet aan liggen :-). Het was nog wel koud buiten, maar toch, als de zon maar schijnt, ziet alles er anders uit vind ik, beter dan dat sombere, miezerige en grijze weer.

Ik ben gelijk weer een beetje in huis bezig geweest, beetje aan het rommelen, foto's maken, heerlijk vind ik dat!



Dit staat in het keukenraam, behalve de witte druifjes en het waxinelichtje komt alles van de kringloop/rommelmarkt :-).



Ik had bijna 2 weken geleden een grote bos bloemen gekregen van mijn man, en alles was uitgebloeid, alleen het eucalyptusblad was nog goed, dus dat heb ik hier maar even in de emaille kan gezet, heerlijk, zo'n toefje groen!



Ik heb in de vensterbank ook weer wat veranderd, alleen de maria's heb ik laten staan, die vind ik zo leuk daar. En,het zonnetje scheen lekker naar binnen....





Vanmiddag heb ik even boodschappen gedaan en toen zag ik magnoliatakken, die vind ik zo mooi, die takken, die dikke bloemknoppen er aan.....prachtig!




Fijn (en zonnig) weekend allemaal!
Lieve groet,
Yolanda