Bijzonder oud




zondag 27 februari 2011

Hooggeeerd Publiek.....



Gisteravond was het zover, we zijn naar het Circus geweest, al dagen werd er hier in huis gesproken over HET bezoek aan het Circus.....
Vanaf het moment dat het circus opgebouwd werd, was het dagelijks onderwerp van gesprek hier in huis, de oudste (Nadine van 12 jaar) was al met vriendinnetjes gaan kijken, ze kwam helemaal onder de indruk thuis. Ze mochten de giraffe, de kamelen en de olifanten aaien, ze mochten heel dicht bij de tijgers komen en ze hadden gepraat met een jongen van hun eigen leeftijd die werkte in het circus, ze vond het heel interessant allemaal!

Gisteravond was het eindelijk zo ver en zijn we met z'n vijven naar het circus gegaan, de kinderen wilden graag naar de avondvoorstelling, en ik kan ze geen ongelijk geven, het is toch wel bijzonder als je daar in het donker aan komt lopen en je ziet die grote circustent met al die lampjes, het is toch wel een bijzonder sfeertje!

En we hebben genoten, de kinderen van alle spectaculaire optredens en manlief en ik genoten vooral van de gespannen gezichten (ze zaten letterlijk op het puntje van hun stoel!) en het schaterlachen van de kids bij de optredens van de clown :-).
Waar wij (manlief en ik) ook vreselijk om moesten lachen was als er tussen twee optredens door een muziekje kwam en dan kwamen er van die mannetjes aan rennen(echt kleine kereltjes waren het!) om weer iets nieuws op te bouwen, zo komisch, het was net een slapstickfilmpje :-)

Een act met brandende hoepels....




De olifanten...


de tijgers....


En natuurlijk de giraffe!

Lieve groet,
Yolanda

vrijdag 25 februari 2011

Award



Deze award kreeg ik van Truus van de Blog Vosje , bedankt Truus!! Ik vind het erg leuk dat je aan mij gedacht hebt en dat je mijn blog blijkbaar met plezier leest :-).

Ik weet dat ik m eigenlijk door moet geven, maar ik heb besloten het niet te doen, ik zou niet weten wie ik moet kiezen namelijk, ik zie zo veel leuke, inspirerende blogs van evenzoveel leuke, lieve, inspirerende mensen dat ik niet kan kiezen, en ik wil ook niemand te kort doen, dus vandaar dat ik m niet door ga geven.

Ik heb nog een paar nieuwe plaatjes voor jullie van ons huis, ik ben afgelopen week weer een beetje aan het verplaatsen en verschuiven geweest hier en daar.



In de keuken heb ik een paar takken neer gezet van de prunusboom uit de tuin, en witte druifjes (gekocht op de markt, haha, ik zie ze nu overal :-))



In de keuken heb ik een oude kaart opgehangen die ik laatst kocht (ik heb al genoeg oude kaarten, maar ik kan het niet laten....)en ik heb een blik neer gezet dat mijn man vorig jaar voor mij vond op een rommelmarkt in Belgie. Het is echt een super leuk blik, kijk dat etiketje, leuk toch?



En op mijn vliegenkastje heb ik ook even wat andere spulletjes neer gezet, ik vind het wel leuk zo, dat wit met een beetje blauw. Die blauwe kwispedoor komt trouwens van dezelfde belgische rommelmarkt als het blik in de keuken. Ik kocht de kwispedoor toen het nog donker was, ik dacht dat hij donkergrijs/zwart was. Toen ik thuis alles uit pakte, bleek het ding goudkleurig te zijn, echt brrrrrrr......maar gelukkig ging de goudkleurige verf er heel gemakkelijk af en kwam deze mooie kleur te voorschijn!

Lieve groet en een fijn weekend allemaal!
Yolanda

dinsdag 22 februari 2011

fototips en memobord

In de vorige post had ik verteld over mijn fotokunsten :-) geleerd van mijn buuf. Het ging om het maken van een foto waarbij het onderwerp er scherp op staat, maar de achtergrond wazig is.Omdat ik er wat vragen over kreeg, zal ik uitleggen hoe ik het heb gedaan.

Ik heb het diafragma van mijn camera zo groot mogelijk ingesteld, vervolgens ben ik op een afstandje gaan staan van het te fotograferen onderwerp en heb ingezoomd op het onderwerp. Als je dan afdrukt, krijg je dus het gene waar je op focust scherp in beeld en alles wat zich daar achter bevindt (op een afstandje daarachter) zie je wazig.

Hier onder een voorbeeld, ik heb mijn maria gefotografeerd die voor het raam staat in de woonkamer. Maria is scherp in beeld en hetgeen zich daarachter bevindt (de voortuin) zie je wazig.



Ik hoop dat het een beetje duidelijk is zo, en voor degene die het uit willen proberen, succes!!


En dan kreeg ik nog vragen over mijn lijst met foto's, in welke kleur ik die had geschilderd. Misschien gaat dit voor sommigen een teleurstelling worden :-) maar het is geen oude lijst en ik heb m ook niet zelf geschilderd.....ik heb m een aantal jaren geleden gekocht bij Leen Bakker :-).

Ik ben er nog steeds heel blij mee, en het is een handig ding om mijn verzameling oude kaarten, foto's e.d. te kunnen tentoonstellen. En je kunt nog eens wisselen, want ik heb kaarten en foto's genoeg :-).

Omdat het memobord in mijn vorige post al in beeld is geweest, heb ik er nu niet weer een foto van gemaakt, wel heb ik een foto gemaakt van een ijzeren foto-hart met een oude kaart er in, een van mijn favoriete kaarten!



Lieve groet,
Yolanda

woensdag 16 februari 2011

wat een druif.....

Heel graag wilde ik een keer witte druifjes, ik bedoel de blauwe zijn ook leuk, maar ik vind de witte ook zo ontzettend leuk! Maar helaas, waar ik ook keek, bij het tuincentrum bij de bloemist, op de markt, overal hadden ze alleen maar blauwe druifjes....

Totdat ik gister boodschappen ging doen en wat zag ik daar? juist ja! buiten stonden witte druifjes!!! joepie, deze druif die dus stad en land heeft afgelopen en alle bloemisten in de wijde omgeving heeft lastig gevallen, vindt haar witte druifjes gewoon bij de supermarkt! Haha.

Ik ben er heel blij mee, ze hebben gelijk een leuk plaatjes in huis gekregen.





En toen ik toch bezig was om foto's te maken, heb ik mijn lelietjes van dalen ook maar even op de gevoelige plaat vastgelegd :-).
Dankzij de tips van mijn buurvrouw die een fotocursus volgt (bedankt Maureen!) is het mij eindelijk gelukt om een foto te maken met een "wazige" achtergrond!





Lieve groet,
Yolanda

zaterdag 12 februari 2011

Valentijn

Nog 2 dagen en dan is het Valentijnsdag, dus daarom heb ik speciaal voor jullie een valentijns collage gemaakt.



De liefde, het mooiste dat er is toch? de liefde voor je geliefde, je kind(eren) familie,vrienden, huisdieren, de natuur, geen mens kan zonder liefde....



Alles komt voor uit de liefde
Alles keert terug in de liefde
Zonder begin en zonder einde is de liefde



Fijn weekend allemaal en Happy Valentine's day!
Lieve groet,
Yolanda

woensdag 9 februari 2011

operatie vliegenkast

Die man van mij heeft wat te verduren hoor met mij, hij moet altijd maar weer afwachten hoe het huis er uit ziet als hij thuis komt, of niet alles weer veranderd en verplaatst is.
Hij brengt pakjes voor me naar het postkantoor als ik iets verkocht heb via Marktplaats, hij brengt zelfs wel eens wat bij mensen thuis als hij toch in de buurt moet zijn voor zijn werk. En als ik dan iets op MP zie, wat ik graag wil kopen, rijdt hij rustig een stukje om na zijn werk om het voor me op te halen! Lief toch?

Zo ook dit keer, ik wilde al heel lang een vliegenkastje voor op het aanrecht en toen zag ik op MP een heel leuk exemplaar, en toevallig kwam manlief een paar dagen daarop in de buurt van de woonplaats van de verkoper. Dus na driftig heen en weer gemail was de deal gesloten en ging manlief na zijn werk op pad om de buit voor mij op te halen. Ik kon niet wachten tot hij thuis was :-)

En toen hij er eenmaal was, ging ik direct aan de slag met een complete keukenverbouwing om het kastje een mooie plek te geven, maar......het stond echt voor geen meter, het kastje was toch te groot voor de keuken, het stond echt niet mooi....dus toen moest ik een ander plekje gaan zoeken.
En dat is gelukt! het kastje staat in de kamer, ik ben druk bezig geweest om het in te richten en ik ben er helemaal happy mee!! Operatie vliegenkast geslaagd :-).









Lieve groet,
Yolanda

woensdag 2 februari 2011

ik wil voorjaar!

Wat leuk die reacties van jullie op mijn vorige post over de Janneke's. Ik moet jullie alleen de uitleg schuldig blijven, ik weet niet waar de naam Janneke vandaan komt, ik weet niet beter of het zijn Janneke's of Sint Janneke's, maar waarom ze zo genoemd worden? geen idee! :-).

Ik heb vandaag geprobeerd een paar foto's te maken, maar het is zo donker en somber in huis, niks aan, ik wil graag voorjaar, een lekker zonnetje, een beetje meer licht graag!!

Ik heb een beetje voorjaarsachtige plaatjes gemaakt, wie weet helpt het? ik hoop het!


Ik weet niet of het goed te zien is op de foto, maar dit is een heel leuk chocolademalletje van een paashaasje in een tuinbroek, ik heb alleen de achterkant, maar ach, wat maakt het uit :-)



En wat prentjes in zachte kleuren in een oude schaal, dat vind ik echt bij het voorjaar horen, beetje van die zachte pastelkleurtjes.



blauwe druifjes en katjes takken bij m'n engeltje, ik blijf dit een lief engeltje vinden, verder heb ik er niet zo veel in huis, maar deze vind ik zo schattig!



Dit leuke draadrekje is een aanwinst van afgelopen zaterdag, toen hebben manlief en ik samen een rondje noorden van het land gedaan :-).



De lichtblauwe kommetjes zijn ook een nieuwe aanwinst van afgelopen zaterdag, ze komen bij de moeder van Sanne (servies en brocante) vandaan. Ik heb ook nog een mooie grote oude spiegel bij haar gekocht, maar die krijg ik nog niet goed op de foto, die houden jullie nog te goed :-).

Lieve groet en ik stel voor om met z'n allen een zonnedansje te doen, wie weet helpt het? :-)

Yolanda