Bijzonder oud




vrijdag 28 januari 2011

Janneke



Als er iets is in huis waar ik echt nooit, nooit afstand van zal doen, dan zijn het wel mijn janneke's! De blauwe kocht ik ooit bij Caatje van
Caatje antiek en brocante in Heel. Ik was er gelijk helemaal verliefd op, mijn man en ik waren toen een weekendje in een hotel en ik was in staat om m'n Janneke 's avonds mee naar de hotelkamer te nemen, ik vond het zo zielig dat ze alleen in de auto moest blijven liggen :-). Maar op aanraden van mijn man heb ik dat toch maar niet gedaan, hij vond dat toch net even iets te ver gaan :-).

Mijn andere Janneke vond ik een tijdje later op Marktplaats en gelukkig kwam hij helemaal ongeschonden aan! Tot voor kort stonden ze samen in de keuken, gezellig naast elkaar in de vensterbank.





Vanmorgen heb ik de janneke's even uit elkaar gehaald, de ene staat voor het keukenraam met een bos knalroze ranonkels er naast en de ander staat tussen de groenten. Nog steeds samen in de keuken dus, maar niet meer naast elkaar :-).





Fijn weekend allemaal!
Lieve groet,
Yolanda

woensdag 26 januari 2011

Utrechtse aanwinsten

Ik ben een beetje laat, deze post gaan namelijk nog over mijn vondsten van afgelopen weekend. Mijn jongste dochter en ik gingen al vroeg op stap, ik had om negen uur 's morgens afgesproken met Peggy (van het blog wonen met brocante) in Utrecht bij de Veemarkthallen.

Het was leuk Peggy even te ontmoeten, dan zie je ook een gezicht bij de persoon achter een blog, erg leuk! Na onze ontmoeting zijn Renske (m'n dochter) en ik de veemarkt hallen ingegaan, Renske op zoek naar oude Pinkeltje boeken en mamma op zoek naar brocante :-).

Uiteindelijk kwam Renske ook thuis met 2 oude foto's en een schildje met een afbeelding van maria er op (zo moeder zo dochter :-)).

Ik was vooral heel erg blij met mijn blauwe kannetje met witte stippen, die had ik ooit ergens gezien, alleen vond ik m toen te duur. Maar toch wilde ik graag zo'n kannetje, ik heb zelfs een keer een plaatje uit een tijdschrift gescheurd waar het kannetje op stond :-). En nu heb ik er eentje,een betaalbaar exemplaar ook nog, jippie, ik ben er echt super blij mee!



En waar ik ook heel blij mee ben is dit, een aantal oude modebladen, afkomstig uit eind 1800 en begin 1900, ik vind ze prachtig!



Deze afbeeldingen wil ik inlijsten, zo mooi (in het echt nog mooier als op de foto!)



En verder kocht ik nog wat oude ansichtkaarten en oude foto's, die kan ik nooit laten liggen :-).





Lieve groet,
Yolanda

maandag 24 januari 2011

ik laat me niet kisten :-)

Jaja het begint er al steeds meer op te lijken, mijn blogje wordt al steeds meer naar mijn zin, het is nog niet helemaal zoals ik in gedachten heb, maar het komt goed, ik laat me niet kisten :-).

Over kisten gesproken, ben vanmiddag even aan het freubelen geweest met een vakkenkistje dat al een hele tijd bovenop de kast stond. Ik vond het wel tijd worden voor het kistje om eens van de kast af te komen :-) ik ben even aan het zoeken geweest naar spulletjes en prulletjes om het kistje aan te kleden en voila, ik vind m leuk geworden, van mij hoeft ie niet meer op de kast :-).





Lieve groet,
Yolanda

zondag 23 januari 2011

ruzie met m'n laptop

Ik ben vanmiddag aan het proberen om een andere achtergrond op mijn blog te krijgen, tjonge jonge wat een gedoe, ik krijg het niet goed voor elkaar. Ik ben al aan het mailen met Marianne van The Digital Bakery (zij heeft zulke leuke achtergronden en gadgets voor op je blog, moet je echt eens gaan kijken!) maar ik kom er zelf nog niet uit.
Oefening baart kunst zullen we maar zeggen he? en vooral doorgaan :-).

Wat ik ook nog heb gedaan vanmiddag is een paar collage's gemaakt van leuke plaatjes die ik op mijn laptop had staan. De bedoeling was om er labels van te maken, maar helaas de inkt was op...ook dat nog.... dus ik moet nog even geduld hebben voor ik ze kan printen maar ik bedacht me dat het misschien wel leuk was om ze hier neer te zetten. Er zitten zoveel creatievelingen onder mijn medeblogsters, misschien vinden jullie het wel leuk om de plaatjes te gebruiken, ik zou zeggen veel plezier er mee!!







Lieve groet,
Yolanda

vrijdag 21 januari 2011

we halen de lente in huis!

Ik heb zo'n zin in de lente, maar in plaats van een lekker voorjaarszonnetje sneeuwde het hier vanmiddag!! Gelukkig is het niet blijven liggen, ik heb het nu wel een beetje (heel erg) gehad met die kou en sneeuw, doet u mij maar een lekker zonnetje, heerlijk!

Maar goed, tot die tijd heb ik de lente maar even in huis gehaald met "ingeblikte" hyacinten en blauwe druifjes.

Fijn weekend allemaal!





Lieve groet,
Yolanda

woensdag 19 januari 2011

weekendvondsten

Allereerst bedankt voor alle felicitaties voor Nadine. We hebben een heerlijke dag gehad zondag. Zoals het "hoort" voor een 12 jarige, met visite, vriendinnen, taart en cadeaus.
Het wordt al een hele dame, ze heeft geld gekregen voor haar verjaardag en mevrouw wil een mobieltje kopen, ze had een oud mobieltje van papa, maar die is zo ouderwets :-).
Ze wil graag een toestel met touch screen,want je gaat toch niet meer met zo'n ouderswets ding lopen waar nog toetsen op zitten....tsss.. :-).
We gaan vanmiddag even op pad, kijken wat het wordt, en gelukkig gaat pappa ook mee, want ik heb echt totaal geen verstand van dat soort dingen, ik ben meer van de "oude zooi" zeg maar.

Ik had nog beloofd dat ik foto's zou laten zien van mijn rommelmarktvondsten van afgelopen weekend. We zijn zeker niet voor niks geweest, we waren een beetje later dan de bedoeling was en het was dus al beredruk, maar ach, wij "slaan" ons daar wel door heen :-).



Een grote voorraadpot helemaal vol met zeepjes (de zeepjes zijn er inmiddels uit en vervangen door witte eieren), drie mooie voorraadbussen, die vond mijn mannetje voor mij. Mooie oude slopen, onderborden voor een stolp, mooi maastrichts aardewerk, ben helemaal happy met alles!











Lieve groet en fijne dag allemaal,
Yolanda

zondag 16 januari 2011

12 jaar



Twaalf jaar geleden werd onze oudste dochter Nadine geboren, precies een week te vroeg en na een thuisbevalling van slechts 4,5 uur was ze er. En wat waren (en zijn) we blij met haar! een prachtig meisje met mooie zwarte haartjes.

Vandaag wordt ze al weer 12 jaar, een mooie, lieve meid waar we nog steeds supertrots op zijn!

Lieve groet,
Yolanda

vrijdag 14 januari 2011

Fijn weekend!

Vandaag een kort berichtje, dit wordt een druk weekendje voor ons :-). Morgenochtend staat er eerst een rommelmarkt op het programma, om 9 uur wil ik op de stoep staan, want....ik vind er altijd leuke spullen en het is echt belachelijk druk als je te laat (lees een uur of 10) aan komt, dus dat wil ik voor zijn.

Daarna terug naar huis met hopenlijk een hoop leuke nieuwe, oude vondsten en dan naar de open dag van de middelbare school. Onze oudste dochter gaat na de zomervakantie naar de middelbare school en morgen kunnen we vast een kijkje gaan nemen, ben zeer benieuwd, mijn middelbare schooltijd ligt al zo lang achter me...:-) ben benieuwd hoe het er nu aan toe gaat op zo'n "puberfabriek" haha.

Na de open dag moeten er nog taarten gebakken worden omdat dezelfde dochter zondag jarig is, 12 jaar wordt ze al weer, wat gaat het toch snel....

Dus, ik laat nog even een paar plaatjes zien van de bloembollen hier in huis (speciaal voor Lynda, haha mischien gaat ze overstag :-)) en ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend!







Lieve groet,
Yolanda

woensdag 12 januari 2011

Music please




Ik vond vanmorgen bij de kringloop een paar mooie oude muziekboeken, waaronder twee hele dikke boeken met prachtig oud muziekpapier, leuk om ergens neer te leggen, ook leuk om mee te knutselen!

Ik heb een boek gebruikt om mee te gaan knutselen, de ander gaat in mijn "winkeltje".
Van "mijn" boek heb ik cadeauzakjes gevouwen, de zakjes zijn zo gevouwen dat ze kunnen blijven staan. Je kunt er een cadeautje in doen maar je kunt er ook een stukje zeep in doen of een beetje lavendel en dan ergens neer zetten, ruikt heerlijk!

Het zakje hieronder heb ik voorzien van een plaatje en een stukje behang. Het behang heb ik van de bouwmarkt, daar hebben ze vaak van die staaltjes liggen en daar heb ik er wel eens een paar van meegenomen (sssttt....niet verder vertellen :-)). Je moet wel opletten dat je behang neemt van papier en geen vinyl, want dat werkt niet zo fijn.


En dit zakje heb ik voorzien van een plaatje dat ik heb uitgeprint op aquarelpapier, dat is net even wat dikker dan normaal printerpapier,en het ziet er wat mooier uit vind ik.



Je kunt de zakjes natuurlijk ook vouwen van gewoon wit (printerpapier) en dan voorzien van een leuk (poesie)plaatje of een sticker.





Lieve groet,
Yolanda

zaterdag 8 januari 2011

Soms is iets moois zo dichtbij....

Vanmorgen zijn we naar Zutphen geweest, we gaan er regelmatig naar toe, dat is op zich niet zo bijzonder, we wonen dicht bij Zutphen :-).
Ik vind het erg leuk om op zaterdag even de markt over te lopen, fruit en groente te kopen, bloemen halen, even een visje eten, heerlijk!

Maar vanmorgen dacht ik, laat ik mijn camera eens mee nemen, een beetje de toerist uithangen zeg maar :-). Raar is dat toch, hoe je soms zo vaak langs plaatsten loopt zonder het echt te zien omdat je er zo vaak komt en hoe mooi het dan blijkt te zijn als je echt gaat kijken.











En natuurlijk heb ik bloemen mee genomen, hyacinten dit keer



Fijn weekend nog!

Lieve groet,
Yolanda

vrijdag 7 januari 2011

Oliebollenbrood

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de lieve berichtjes naar aanleiding van mijn vorige logje. Het was zeker fijn om op Pepijn te passen, het is zo'n lief en vrolijk mannetje! En natuurlijk is het soms moeilijk, de bedoeling was immers dat ik op Yinthe en Pepijn samen zou gaan passen. Maar voor mijn gevoel is Yinthe er bij, en dat zal altijd zo blijven!


En dan nu naar over naar het recept van de week :-).....

Lekker eigen gebakken krentenbrood gemaakt van een pak (overgebleven) oliebollenmix, heel makkelijk om te maken en erg lekker. Mijn vader deed dit vroeger altijd en ik hou de traditie in ere en bak ook altijd minstens 1 krentenbrood oftewel oliebollenbrood :-).

Hier volgt het recept, zo simpel....een kind kan de was doen :-)

Je voegt 300 ml handwarm water toe aan een pak oliebollenmix, dit laat je 1 uur rijzen. Daarna doe je ongeveer 500 gram krenten en rozijnen door de het deeg. Het deeg laat je in de bakvorm nog 30 minuten narijzen (afgedekt met huishoudfolie).

Daarna kan het brood 40 a 50 minuten in de oven op 200 graden.

En dan......



Eet smakelijk!

Fijn weekend allemaal,
Lieve groet,
Yolanda

woensdag 5 januari 2011

Voorjaarskriebels?

Ik weet niet wat dat is, maar de opruimwoede heeft flink toegeslagen hier, zondag hebben we de zolder opgeruimd, resultaat vier dozen met spullen voor de kringloop :-).

De kerstboom is er uit gegaan, even goed met de stofzuiger rond geweest, dat ding begon nl al best uit te vallen, wat een naalden zeg! Daarna alles gestoft (en gelijk een beetje aan het schuiven gegaan met spulletjes...) naar het tuincentrum voor bloembollen.....het lijkt wel of ik het voorjaar in mijn kop heb! :-).

En vandaag is mijn eerste oppasdag op Pepijn, het broertje van Yinthe.
Pepijn is geboren op 31 mei 2010 en was dus nog maar zes weken oud toen zijn grote zus ziek werd. Vandaag is hij voor het eerst een hele dag bij mij en op dit moment ligt hij lekker te slapen boven, maar ik hoop dat ik vanmiddag nog even een stukje met hem kan gaan wandelen, het zonnetje schijnt nu,ik hoop dat het zo blijft!!
Dus dames, ik laat een paar nieuwe plaatjes voor jullie achter en ik hoop dat ik vanmiddag nog even lekker aan de wandel kan!












Lieve groet en een fijne dag allemaal,
Yolanda

zaterdag 1 januari 2011

Welkom 2011



Ik ben gek op oude ansichtkaarten. Als ik op een rommelmarkt ben, en ik zie ergens oude kaarten liggen,moet ik altijd even kijken en meestal vind ik wel weer een mooie kaart die mee naar huis mag. Net als deze leuke kaart, een hele oude nieuwjaarskaart uit begin 1900, prachtig toch?

Vandaag hebben we lekker rustig aan gedaan, lekker uitgeslapen, beetje in huis aan het rommelen geweest, gelezen, gewandeld, heerlijk relaxed. Ik weet niet wat dat is, maar ik krijg de laatste dagen van het oude jaar en de eerste dagen van het nieuwe jaar altijd een soort opruimwoede over me heen, vanmorgen heb ik maar eens even de kast met dvd's en videobanden opgeruimd. Ik kwam er dus achter dat we nog een heleboel videobanden hadden, terwijl we al jaren geen videorecorder meer hebben :-).

Maar gelukkig ben ik niet de hele dag aan het opruimen geweest, ik heb ook de tijd genomen om lekker op de bank te lezen in mijn nieuwe boek, heerlijk even helemaal niets, je mee laten slepen door een goed boek....heerlijk vind ik dat!


En tegen een uur of 3 vanmiddag kwam de zon er ineens door hier, dus we hebben lekker een stuk gewandeld buiten.

Een heerlijk, relaxed dagje, een goed begin van een nieuw jaar, ik hoop dat er nog veel van zulk soort dagen mogen volgen!

En voor alle trouwe volgers, anonieme volgers, meelezers via Hyves,iedereen die dit leest,ik wens jullie allemaal alle goeds en dat er ook voor jullie heel veel mooie dagen in het nieuwe jaar mogen zitten!

Lieve groet,
Yolanda