Bijzonder oud




zondag 26 september 2010

mooie vondsten en een paar sfeerplaatjes

Gistermorgen en vanmorgen ben ik samen met manlief op pad geweest naar twee rommelmarkten hier in de buurt. De rommelmarkt waar we gisteren waren had ik nog nooit bezocht, terwijl die regelmatig gehouden wordt en ook nog aardig in de buurt is. Het was er gewoon nog nooit van gekomen.

Nou ik heb m'n ogen uit gekeken, het was echt belachelijk druk, op de snelweg kwamen we al in de file te staan, vervolgens moesten we nog een half uur in de rij staan voor de kassa, waar bijna ruzie uitbrak omdat iemand probeerde voor te dringen, pfffff....en toen waren we binnen en wat ik toen zag...

De hele hal stond stampvol, en er liepen allemaal "dames" met een sleurkarretje, op zoek naar kleding... Echt kramen en rekken vol met tweedehands kleding en daar werd naar hartelust in getrokken en gezocht en zonodig werd er even gepast en overlegd met de mede rommelmarkt bezoeksters :-). Echt hilarisch gewoon, maar ook wel ongelofelijk druk en behoorlijk lastig om door te komen af en toe.

Maar....dat is mijn voordeel dan weer, de meeste bezoekers hadden niet zo veel interesse in oude zooi (ook wel bekend onder de naam brocante) dus dat was voor mij dan weer leuk, bij die kramen was het heerlijk rustig ;-). Ik heb dan ook naar hartelust kunnen shoppen en leuke spullen gevonden!

Vanmorgen zijn we nog naar een andere rommelmarkt geweest, en die was erg leuk, met veel leuke spullen dus het was weer een geslaagd weekend voor mij en mijn MP winkeltje kon weer aangevuld worden!






voor de liefhebbers van roze.... :-)



die engeltjes vond ik zo leuk, ze zijn van metaal en hebben een prachtige blauwe kleur (ik ben meer van het blauw dan van het roze :-))


Nieuw, of eigenlijk oud linnengoed :-) ik zou mijn was elke dag wel zo te drogen willen hangen!


Dit mini boekje heb ik voor mezelf gekocht, ik kan oude boekjes niet weerstaan, en deze is leuk! er zitten nog een paar oude bidprentjes in, en voorin staat een prachtige afbeelding, ben er helemaal weg van!

Nou, dat was het weer voor vandaag, ik wens jullie allemaal een hele fijne week toe!

Lieve groet,
Yolanda

donderdag 23 september 2010

Nieuwe spulletjes en een aanval van creativiteit :-)

Ik heb afgelopen week weer een hoop nieuwe spulletjes gevonden, zowel voor mezelf als voor mijn "winkeltje"op MP, zo leuk om te doen, heerlijk struinen tussen al die spulletjes en dan helemaal blij worden van die ene, mooie, oude versleten vondst waar misschien wel een heel leven aan vast zit..... heerlijk is dat!!







Daarnaast heb ik weer een soort van creatieve aanval gehad :-) dat werkt voor mij echt heel ontspannend, een beetje kunnen freubelen, je gedachten laten gaan en toch even lekker bezig zijn. Ik had nog een hartje liggen van ijzerdraad en daar heb ik hortensia's annabelle omheen gedraaid en daarna heb ik er een oude kaart achter gehangen, ik ben erg tevreden met het resultaat :-).

Het hartje hangt in de gang aan het kapstokje, ik vind het een leuke binnenkomer zo :-)



En als laatste nog even wat details van spulletjes die op, aan en onder het kapstokje hangen en staan :-).

Heerlijke oude versleten schoentjes....

Met deze rammelaar heeft mijn man vroeger nog gerammeld :-).


Een oud poppenjurkje....


oude boekjes en blikken....


oude poppenkopjes, ook onweerstaanbaar....

En het is nog niet helemaal zo ver, maar ik wens jullie toch al vast een heel fijn weekend!

Lieve groet,Yolanda

zondag 19 september 2010

de draad van het leven weer oppakken

Ik wil jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor alle lieve reacties die wij kregen naar aanleiding van het overlijden van ons lieve oppaskindje Yinthe. Het is moeilijk, het kost veel verdriet, tranen en energie, maar ik probeer de draad van het leven op te pakken.
Yinthe heeft een plekje in ons hart en in onze gedachten dat zal altijd zo blijven!

Wat mij helpt in mijn verdriet is creatief bezig zijn, ik ben weer begonnen met borduren, dat deed ik lang geleden ook en ik heb besloten letterlijk de draad weer op te pakken.

Hier begon het allemaal mee, dit tijdschrift nam ik in mei mee uit Italie en ik vond die geborduurde monogrammen zo leuk, dat wilde ik ook maken!

.

Ik had nog een lapje linnen liggen, en maakte er dit kussentje van,en dat was erg leuk om te doen!


En toen ben ik gaan zoeken op internet naar borduurpatroontjes van monogrammen, bij Ikea kocht ik leuke theedoeken en hup aan de slag met het volgende project :-)





Ik was onze jongste dochter Renske al aan het plagen dat de theedoek met de R vast voor haar uitzet was (ze is zeven :-) ).

En naast het borduren ben ik ook nog bezig geweest een beetje herfst naar binnen te halen, daar wordt het zo langzamerhand wel tijd voor :-).






Een fijne week allemaal en geniet er van!
Lieve groet,Yolanda

vrijdag 10 september 2010

Stil.......




Stilte....woede, verdriet,omdat het onvermijdelijke toch gebeurd is....gisteren is ons lieve oppaskindje Yinthe overleden, na ruim zeven weken ziek te zijn geweest is zij gisteren op tweejarige leeftijd overleden.

Wij zijn intens verdrietig, verslagen en vooral heel stil....

Lieve groet,
Yolanda

zondag 5 september 2010

oogstmaand en rommelmarktmaand

Achter in de tuin hebben onze drie kinderen een eigen tuintje met daarin een aalbessenstruik, bloemen, aardbeienplanten en een klein (halfstam) appelboompje. Het arme boompje viel bijna om onder de zware last van al die appels, tijd om te oogsten dus!



Ons "appelvrouwtje" heeft al een hele mand vol!



Gister vond ik deze twee houten kratjes bij kringloop,je kunt ze makkelijk stapelen en ze hebben een bodem van grof gaas, ideaal dus voor het bewaren van onze appelvoorraad!!
Kijk ze daar eens lekker liggen, dat wordt appeltaarten bakken, appelmoes maken, en warme appelbollen uit de oven,mmmm.....


In deze maand zijn er hier in de buurt ook heel veel rommelmarkten,ik heb een aantal vaste, waar ik elk jaar naar toe ga, maar soms lees ik ergens iets over een rommelmarkt die ik nog niet ken, en dat schrijf ik dan al vast op de kalender.
Gister ben ik naar twee rommelmarkten geweest, de eerste vond ik niet leuk, ik heb eigenlijk niks gekocht, alleen een pinkeltje leesboek voor mijn jongste dochter, die gek is op de verhaaltjes van Pinkeltje! :-)

Maar de tweede rommelmarkt was wel leuk, daar vond ik een oud servettenrekje,(leuk om oude kaarten in te zetten!) en verder vond ik twee oude borduursjablonen en drie oude boekjes. Ik ben gek op die oude boekjes, liefst met leren kaft, en lekker versleten, super vind ik dat!



De boekjes zijn van 1938, en lekker versleten, ik heb inmiddels al een hele verzameling van die oude boekjes, zo leuk om mee te decoreren!



En dan deze sjablonen, van heel dun metaal, ook zo leuk, werden vroeger gebruikt om monogrammen te borduren,zal ik het ook eens gaan proberen? :-)


Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag nog vandaag, met hopenlijk een lekker zonnetje, en ik kom weer terug met hopenlijk nieuwe rommelmarkt aanwinsten, want volgend weekend staan er weer een paar rommelmarkten op de agenda! :-).

groetjes, Yolanda