Bijzonder oud




woensdag 21 juli 2010

Even pauze....




Ik neem even een blog-pauze, voor hoelang weet ik nog niet. De reden hiervan is een heel verdrietig bericht dat we deze week kregen. Het gaat over het oppaskindje dat ik 2 a 3 dagen per week heb, ze is twee jaar oud en ik pas vanaf dat ze acht maanden oud is met heel veel liefde en plezier op haar.

Afgelopen zondag is zij echter met spoed opgenomen in het ziekenhuis en inmiddels is geconstateerd dat ze ernstig ziek is, het is nog maar de vraag of ze beter zal worden en als ze beter wordt, hoe ze er dan uit komt. Het enige dat wij kunnen doen is afwachten, hopen en bidden dat het goed komt.

Ik heb hierdoor helemaal geen zin meer om te bloggen, mijn hoofd staat er totaal niet naar en ik heb daarom besloten een pauze voor mijzelf in te lassen.

Lieve groet,
Yolanda

maandag 19 juli 2010

De zee.....




Ik zie de zee
de zee ziet mij
dag zee
hoe gaat het?
ik eb, zegt de zee
wat heb je? zeg ik
ik heb eb
doet dat zeer?
nee, zegt de zee
een zee heeft geen zeer

(gedichtje van Frank Eerhart)


Dit gedichtje las ik ooit ergens en heb ik opgeschreven, om te bewaren en te onthouden. Ik heb iets met de zee, altijd al gehad en dat is op zich niet zo verwonderlijk, ik ben namelijk vlak bij zee geboren.
De eerste vijf jaar van mijn leven woonden we op een flat aan de rand van de duinen. Vanaf het balkon en vanuit de woonkamer zag je alleen maar duinen en in de verte zag je zee glinsteren.

Toen ik vijf jaar was, verhuisden we naar het oosten van land, ver weg van de zee, maar regelmatig gingen we terug, naar onze oude buren die nog steeds in dezelfde flat woonden. Ik heb hele goede herinneringen aan de bezoekjes aan het strand, het struinen door duinen, hutten bouwen, schelpen zoeken.....

En al wonen we nu nog steeds in het oosten van het land en dus op zo'n twee uur rijden van de kust, soms "moet" ik gewoon naar zee, even opladen, genieten, niks doen....

Gistermorgen zijn we met onze drie kinderen in de auto gestapt. Speelgoed, zwemkleding en fruit en drinken mee,het weer was heerlijk en we zijn gebleven tot in de late middag, en we hebben genoten!!



Het zand tussen je tenen.....



die stralend blauwe lucht....



en het geruis dan de golven.....


Puur genieten!!!



Dit zijn onze jongste dochter Renske en ik, aan het eind van een heerlijke, zomerse dag!!

Groetjes, Yolanda

vrijdag 16 juli 2010

belofte maakt schuld....

Ja, ik had het beloofd, mijn aanwinsten van vorig weekend.....

Hier komen ze dan, allereerst de aanwinsten uit Deventer, ik blijf in herhaling vallen ben ik bang, maar het is zo'n leuke markt, als je van brocante houdt moet je echt eens gaan kijken, om de week op zaterdag in de binnenstad van Deventer. En Deventer is al een leuke stad op zich, ook zonder de brocantemarkt is er voldoende te zien!!

Maar goed,genoeg reclame gemaakt nu :-) hier komen mijn aanwinsten uit Deventer....



Mijn grootste geluk was toch wel de schaal van maastrichts aardewerk met deksel,die vind ik zo leuk!! en ook het kleintje zonder deksel vind ik geweldig! En het sauskommetje, ook zo'n leukerd! en die servetten met monogram, eigenlijk is alles super! Het kleine volgekooitje werd gevonden door mijn elfjarige dochter, die dame begint er ook steeds meer oog voor te krijgen, we hebben al afgesproken dat we later als ze groot is, samen een winkeltje in brocante gaan beginnen en dat we dan ook samen op "jacht"gaan naar mooie oude spulletjes in Frankrijk en in Belgie :-). Wie weet.....

Ik heb nog even een mooie foto gemaakt van het kartonnen doosje, vond ik wel leuk
:-)



En dan nu de aanwinsten van zondagmorgen, bij de IJsselhallen in Zwolle, meestal een hele leuke rommelmarkt, maar dit keer stond er bijna niks. Wel trof ik daar Yvonne Marianne (ken ik van picasa) die daar ook stond met haar kraam met zulke leuke spullen, en bij haar heb ik wel wat gekocht. En er stond nog iemand met een kraam met allemaal oud linnengoed, en ja.....jullie hebben mijn nieuwe lingerie ook al gezien (die kwam daar vandaan dus...) en daarnaast kocht ik daar nog een mooie mangeldoek van linnen en een paar super schattige oude schoentjes.



De linnen mangeldoek ligt dus onder de spulletjes, die kocht ik samen met het oude ondergoed en de schoentjes bij de "linnengoed kraam" de oude boekjes en de foto'tjes kocht ik bij Yvonne Marianne en het mooie houten klosje garen, de kaartjes maaswol en de oude garde kreeg ik kado van Yvonne Marianne, zo lief!

Als laatste nog even een foto van de nieuwe, oude boekjes, met een babyfoto'tje (dat koppie, echt ik smelt....) in de oude schalen van maastrichts aardewerk, dit staat op een dienblad op de salontafel, er staat een kaarsje naast en als ik die 's avonds aan steek en kijk er naar, word ik helemaal happy!



groetjes en een fijn weekend!
Yolanda

dinsdag 13 juli 2010

nieuwe lingerie

Ondanks de ongekend hoge temperaturen van de laatste dagen heb ik toch de moed gevonden om te gaan shoppen, ik moest hoognodig nieuwe lingerie
hebben :-)

Kijk maar, lekker fris gewassen wit ondergoed, hangend aan de waslijn aan ouderwetse waspinnen, wapperend in de wind.....





En let eens op die details, mooi randje langs de pijpen, monogrammetje er op geborduurd, dat is toch heel wat anders als die stringetjes van tegenwoordig of niet? :-)



Ik vond dit leuke oude linnengoed op de rommelmarkt in de IJsselhallen in Zwolle waar ik afgelopen zondagmorgen was.

Ik heb nog meer leuke spullen gekocht in Zwolle en ook zaterdag in Deventer op de brocantemarkt (brocante aan de IJssel) heb ik leuke spullen gevonden, die zal ik later deze week laten zien.

groetjes,Yolanda

zondag 11 juli 2010

Hup Holland!!!



De borrelnoten zijn in huis.....de spanning stijgt.....het nagelbijten kan beginnen!!

Hup Holland Hup, wij zijn er klaar voor!

Yolanda

dinsdag 6 juli 2010

Beautiful Brugge








Afgelopen weekend zijn mijn man en ik samen naar Brugge geweest, en wat hebben we genoten! Helaas was het weer op zaterdag niet zo geweldig, veel regen, maar daar hebben we ons niet door laten weerhouden, gewoon samen onder de paraplu en lopen door al die leuke straatjes die Brugge heeft!

Zondagmorgen toen we wakker werden keken we even stiekem door de gordijnen en toen zagen we de zon al schijnen, heerlijk! Eerst hebben we op ons gemak genoten van een heerlijk ontbijt in ons hotel en daarna zijn we lopend Brugge weer in gegaan. Heerlijk zo'n hotel op loopafstand van het centrum, de auto hebben we het hele weekend lekker laten staan!

Eerlijk gezegd kon ik zondagmorgen niet wachten om te gaan lopen, ik wist namelijk dat de zandfeesten in Brugge waren met een grote rommelmarkt/brocantemarkt :-).
En inderdaad, het was geweldig!! ik heb genoten van het snuffelen tussen al die mooie spullen, heerlijk zonnetje erbij, tussen door even ergens wat eten en wat drinken en weer verder lopen, het leek wel of er geen eind aan kwam, zo veel kramen waren er.....

En ik heb weer prachtige spullen gevonden vind ik zelf, een hele mooie grote cremekleurige schaal, een paar oude franse klompjes (met hakje, zo leuk!) een oude glazen snoeppot, een prachtig aardewerk ringenkannetje, een leuk eiermandje,een heel mooi oud doosje met prachtige afbeelding waar ik heeeeel blij mee ben! en een schattig blikje met engeltjes.
Op zaterdag zag ik het blikje in een antiekwinkeltje staan, ik vond 'm zo mooi, maar ze vroegen er 30! euro voor, dat vond ik echt te duur en ik besloot 'm te laten staan. En je raadt het misschien al, zondagmorgen op de brocantemarkt....hetzelfde blikje maar dan voor een heel leuk prijsje! (wat kun je je dan gelukkig voelen!)











Een fijne dag allemaal nog,
groetjes, Yolanda

vrijdag 2 juli 2010

gevonden voorwerpen :-)

Dankzij het warme weer ben ik niet zo veel bezig geweest met bloggen, dus mijn post is een beetje verlaat :-).

Ik wil jullie nog even laten zien wat voor moois ik vorige week zaterdag in Deventer heb gevonden op de brocantemarkt. En de week er voor ben ik in Diepenheim geweest op de brocanteparade, ook daar heb ik iets moois gevonden!

Dit prachtige snijplankje van maastrichts aardewerk komt uit Diepenheim





Dit mooie sauskommetje komt uit Deventer, ik vond de vorm zo leuk en die blauwe bloemetjes er op.....ik was verkocht! (en het kommetje ook :-))




En dan als laatste nog deze mooie schaal, ook van maastrichts aardewerk, ik vond 'm ook in Deventer. Ik heb 'm op tafel gezet, een vaasje met pioenrozen er in en wat "rommeltjes" er om heen, helemaal tevreden :-).



Wie weet heb ik volgende week wel weer nieuwe vondsten, ik ga namelijk dit weekend samen met mijn man een weekendje naar Brugge, heerlijk, even saampjes weg. Oma komt hier in huis voor de kinderen, kinderen helemaal blij, want dan mogen ze veeeel meer dan bij pappa en mamma :-) en dat geeft ons de gelegenheid om even lekker samen op stap te gaan.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn en hopenlijk zonnig weekend!
groetjes, Yolanda